Secțiuni: Despre | Valori | Diferențiere | Echipa

Ce înseamnă MKOR?
Market Opportunity Research

MKOR Consulting a fost înființat în 2013 de către Corina Cimpoca și a evoluat de la consultanță generală de marketing către studii de piață specializate. Astăzi, MKOR este agenția de Market Opportunity Research, oferind servicii de cercetare și consultanță către zeci de clienți (companii mari, IMM-uri sau startupuri).

MKOR pivotează în prezent către a oferi servicii specializate de marketing automatizat, personalizat, performance-based, bazat pe date. Serviciile noastre constau acum în 3 piloni principali, pentru a pune în valoare capabilitățile echipei diverse de experți cu care se mândrește:

  • MKOR Research (studii custom)
  • Consumer Trends.Live (studii de consumator în timp real)
  • MKOR Growth (automated performance based marketing)

MKOR Consulting combină experiența practică în afaceri, know-how-ul MBA și expertiza de cercetare, pentru a oferi o înțelegere aprofundată a piețelor pentru clienții săi.

Începând cu 2013, oferim perspective pătrunzătoare despre piață, cu aportul avizat al unei echipe multidisciplinare de experți. Acoperim toate serviciile aferente consultanței de management și avem o flexibilitate ridicată în înțelegerea contextelor de business și oferirea celor mai bune recomandări pentru clienții noștri.

Fiecare dintre consultanții noștri seniori are o experiență de cel puțin 10 ani în consultanță, marketing sau cercetare de piață. Dacă te putem ajuta să îți crești afacerea, trimite-ne un semn pe pagina de contact.

Cine suntem?
Află despre noi

MKOR Consulting oferă servicii de consultanță de afaceri, cercetare strategică a pieței, studiide oportunitate, analize de piață și studii de consumator.

Rezultatele cercetării întreprinse de noi sunt acționabile și vă vor ajuta să luați decizii informate. Conform studiului Impactul Studiilor de Piață în Companiile din România, 75% dintre companiile din România realizează studii de piață, principalul motiv fiind fundamentarea deciziilor strategice.

Mai mult, impactul studiilor de piață este cuantificabil în cifra de afaceri, care este raportată în creștere de +29% yoy de către companiile care le realizează.

Ne definesc
#Valorile după care ne ghidăm

  • Excelență
  • Empatie în business
  • Învățare continuă
  • Investiție în oameni
  • Transparență

De ce MKOR Consulting?
Vezi ce ne #diferențiază

Consultanță de încredere

Pentru proiectele pe care le realizăm, propunem întotdeauna metodologia cea mai potrivită atingerii obiectivelor de cercetare, chiar dacă uneori trebuie să “provocăm” abordarea propusă de client. Cel mai bine o spun chiar clienții noștri:

În privința studiului realizat în domeniul unităților deja acreditate în domeniul ecoturismului, am apreciat enorm sugestia voastră, fiind mult mai relevantă pentru noi. — Andreea Radu, Simona Macovei, Finaliste Produs în Țara lui Andrei


Flexibili și adaptabili

Pe lângă faptul că respectăm deadline-uri foarte strânse (câteodată ne uimim și pe noi înșine!), ne adaptăm unor situații și cerințe dintre cele mai neobișnuite. Iată ce spun clienții:

Deși termenul solicitat de noi a fost atipic de scurt, MKOR a răspuns cu brio provocării, livrând proiectul final fără întârziere. […] Nu ne vedem colaborând cu altă companie de cercetare de piață în viitor — Alexandra Șerbulescu, DUMS Design (Studiu de Notorietate – Brand de Pui)


Fiecare proiect este o nouă provocare

Am avut de-a face cu o multitudine de proiecte (așa cum poți vedea în secțiunea de Portofoliu). Unele au respectat anumite tipare (chiar dacă, de fapt, nici unul nu a fost identic cu altul), însă altele… ne-au scos complet de pe căile cunoscute și ne-au transformat în adevărați exploratori. Iată ce spune un client cu care am avut un astfel de proiect:

Anul trecut am apelat la firma MKOR pentru efectuarea unui studiu de piață, pe domeniul în care activăm. [..] Pe tot parcursul proiectului, au ținut foarte aproape de noi, ne-au comunicat toți pașii și am tras concluzii împreună. MKOR, în câteva cuvinte: cooperanți, deschiși, flexibili, atenți la detalii, profesioniști. — Dănuț Marinescu, Managing Partner Julien Expert


Lucrăm ca pentru noi înșine

Fiecare proiect e tratat cu tot atâta dedicare ca și cum am fi angajați în compania-client. Sau ca și cum compania-client ar fi propriul nostru business. Suntem foarte serioși în ceea ce facem, ne asumăm ceea ce știm că putem duce, iar când suntem depășiți (nu suntem perfecți!), apelăm la specialiști care ne pot ajuta să ducem lucrurile la bun sfârșit:

Rapoartele finale ne-au furnizat recomandări extrem de utile pentru îmbunătățiri viitoare, dar și pentru eliminarea factorilor de risc. Ca și project manager din partea Goodyear, am fost impresionat de colaborarea fructuoasă cu echipa Corinei. — Svilen Stoianov, Supply Chain Representative, Goodyear România și Bulgaria (detalii proiect: Studiu Satisfacție – Goodyear România)


Suntem creativi și punem suflet în ceea ce facem

Cercetarea poate fi un domeniu plictisitor dacă te limitezi la “rețete”. Nu e cazul nostru, pentru că pătrundem esențialul în fiecare proiect, iar metoda de cercetare propusă este de multe ori o abordare unică, specifică fiecărui proiect. Cu alte cuvinte, niciun proiect nu seamănă cu un altul, iar pentru aceasta avem o minte deschisă și creativă pusă în slujba clienților noștri. Iată ce spun chiar ei:

Nu ne așteptam să se pună atâta suflet într-un studiu de piață […]  — Mihai Zaharia, Finalist Produs în Țara lui Andrei (detalii proiect: Testare de produs – Bunicel)


Echipă multi-disciplinară

Backgroundul educational și cel profesional al echipei de consultanți (inclusiv cei externi) este extrem de divers, ceea ce ne permite să avem o abordare unică, oferim soluții personalizate, specifice fiecărui proiect, iar nu “soluții la cheie”. Ne dorim să fim mai mult decât o agenție de cercetare – să fim un consultant de încredere pentru clienții noștri.

Câteva cuvinte care îi descriu pe cei de la MKOR: promptitudine, profesionalism și calitate. Recomand serviciile personalizate MKOR, cu siguranță îi aveți pe cei mai buni alături!  — Florin Alexandru, Finalist Produs în Țara lui Andrei (detalii proiect: Restaurant pescăresc – Research)


Ne asumăm întreg proiectul

Cu alte cuvinte, ne asumăm bugetul, termenul de livrare propus și rezultatele obținute. Este modul prin care ne respectăm clienții, dar și pe noi înșine. Ne asumăm rezultatele.

Lucrarea dvs. este foarte utilă pentru intrarea pe piață a întreprinderii, iar prin rezultatele pe care le-ați livrat, am înțeles nevoile reale ale clienților și ne putem adapta planul de marketing. Faină lucrare și, cel puțin pentru mine, pasionantă. Felicitări! Recomandările și concluziile studiului FOARTE UTILE. (detalii proiect: Miere sinceră – market research)


Rezultate care întrec așteptările

Fiecare studiu este gândit să atingă toate obiectivele cercetării, plus încă ceva. Apoi, în analiză, trecem prin toate încrucișările posibile, pentru a identifica informațiile cele mai interesante. Clientul le primește în raport numai pe acestea din urmă – cele mai relevante pentru afacerea sa.

Colaborarea noastră ne-a adus mai mult decât speram și ne-a ridicat nivelul așteptărilor pe viitor. În alte cuvinte: Underpromise – Overdeliver. — Alexandra Șerbulescu, DUMS Design (detalii proiect: Studiu de notoritate brand de pui)


Rapoarte prietenoase

Nu suntem genul de agenție care să îți trimită un raport cu 100 de slide-uri, cu absolut toate analizele posibile, prezentate în grafice multicolore, greu de citit și de înțeles. Pentru aceasta, există tabelele în Excel. Rapoartele sunt transmise într-un format ușor de parcurs, cu informațiile interpretate, concluzii relevante și recomandări aplicabile.

Rapoartele finale au surprins rezultatele detaliate ale cercetărilor, iar recomandările ne-au ajutat să dezvoltăm strategiile de marketing și comunicare în concordanță cu nevoile publicului nostru țintă.  — Cristina Costăchescu, Marketing Manager Sun Plaza, CBRE România (detalii proiect: Studiu de Consumatori – Sun Plaza)


Ne respectăm colaboratorii și pe noi înșine

Suntem singura agenție care menține o relație strânsă cu membrii panelului propriu, printr-o relație personalizată, bazată pe feedback și interacțiuni directe. După fiecare studiu, primim sute de feedback-uri de la respondenți, care sunt entuziasmați să participe la studiile noastre. Iată ce spun chiar membrii comunității panelului MKOR:

Interesantă experiență, pot să zic. Sincer, chestionarul a fost lung, însă nu m-am întrebat deloc când se termină întrebările, pentru că acestea au fost interesante și chiar mi-a plăcut să răspund la ele. Nu a fost deloc plictisitor și chiar mi-a fost util și mie, în sensul că mi-am amintit ce mai trebuie să cumpăr și în ce magazine mai sunt oferte în perioada aceasta. Mă bucur că am ajutat și vă urez succes în ce faceți!  — Monica (vezi ce spun respondenții)

Echipa MKOR
Cunoaște-ne mai bine

founder, senior consultant
Corina Cimpoca, MBA

corina-cimpoca-mkorCorina este fondator MKOR și un profesionist cu peste 13 ani de experienţă în marketing şi cercetare de piaţă. Corina se implică personal în fiecare proiect al MKOR, asigurând project management pentru majoritatea acestora.

Corina este membru ESOMAR și a absolvit un MBA la Cotrugli Business School, are un masterat în Relații Publice la UBB Cluj-Napoca și este licențiată în Ştiinţe Politice la UBB Cluj-Napoca.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mai multe organizaţii în calitate de manager de marketing şi a iniţiat mai multe proiecte antreprenoriale, din care a învățat un lucru esențial: empatia în business.

Corina este pasionată de lectura de business, dezvoltare personală și strategie, în general. Când nu este la birou, își petrece timpul cu copiii și cu soțul ei.

Motto-ul său: “Fii mai bun ca ieri, nu ca ei!”

esomar certificate mkor

digital genie
Alex Cimpoca

alex-cimpoca-mkorAlex este specialist cu peste 16 ani de experiență în digital, în proiecte proprii de publishing, entertainment, ecommerce, lead generation, SEO, digital marketing, și un pic de programare, cât să facă lucrurile să iasă.

La MKOR se ocupă de tot ce înseamnă digital: site-ul agenției (inclusiv strategia de SEO), automatizări de marketing, community management, managementul panelului propriu MKOR și studiile online. În plus, multe automatizări, tech-hacks și formule în Google Sheets.

Alex s-a alăturat echipei MKOR ca și consultant extern în 2014, iar din 2016 este Partener.

Alex are un masterat în Sisteme Informatice Manageriale la Universitatea Româno-Americană și este licențiat în Informatică Managerială.

De-a lungul carierei sale, a lucrat cu mai multe organizaţii în calitate de colaborator independent pe marketing şi a iniţiat mai multe proiecte antreprenoriale, din care a învățat un lucru esențial: perspectiva clientului (empatia de business).

Alex este pasionat de Skydiving, Performance Marketing, SEO, User Experience, Criptomonede și Vaping. Când nu este la birou, își petrece timpul cu copiii și cu soția lui, o familie fericită fiind ceea ce își dorește mai mult, extra-profesional.

Motto-ul său: “Sunt fericit, și mă simt bine…”

statistics expert
Bianca Balea, Dr.

bianca-balea-mkorEste expert asociat în cadrul MKOR, cu o amplă expertiză în cercetare cantitativă și analiza statistică a datelor.

Din 2018, s-a alăturat echipei MKOR și își folosește expertiza în designul cercetării, dezvoltarea instrumentelor de culegere a datelor, dar mai ales în analiză, pentru care folosește analize complexe, pe care le ilustrează cu grafice atrăgătoare și ușor de înțeles.

Bianca este doctor în sociologie din 2012 cu o teză care tratează inegalitățile digitale în rândul copiilor din România și face parte din proiectul internațional EU Kids Online, unde analizează relația copiilor cu noile tehnologii media.

Este pasionată de tot ce are legătură cu educația copiilor, înțelege care sunt neajunsurile sistemului educațional actual din România și se documentează cu privire la alternativele care funcționează în alte state, care valorizează individualitatea fiecărui copil și care produc rezultate recunoscute internațional. Pentru a-și urma pasiunea, Bianca și-a deschis propriul business, MakerKid, un spațiu pentru educație bazată pe interese STEAM.

Motto-ul său: “If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original.” – Ken Robinson

qualitative expert
Monica Vilcu, MBA

monica-vilcu-despre-mkorMonica Vîlcu are peste 18 ani experiență în cercetarea de piață în piețe internaționale, Europa Continentală, Orientul Mijlociu sau Asia Pacific.

A intrat în echipa MKOR în luna februarie pe poziția de Senior Qualitative Consultant.

În cercetarea calitativă, experiența cuprinde moderarea a peste 1000 de grupuri și interviuri sau aplicații moderne de abordare precum cercetarea etnografică sau semiotică (în special domeniul comunicării de brand – discurs, iconografie, retorică, ritualuri, organizare socială, semiotica consumului sau utilizarea spațiului).

Are două licențe în Filologie, respectiv în Comerț, un Master în Retorică și Argumentare și un MBA la London Business School.

“În calitate de Senior Qualitative Consultant, vom explora metode de cercetare calitative mai puțin tradiționale în care răspunsul consumatorului nu reprezintă adevărul absolut dar este o trambulină excelentă de unde poți începe să gândești decizii strategice.”

senior consultant
Mădălina Iorga, Dr.

Mădălina este specialist în comunicare cu peste 10 ani experiență în proiecte din zona academică, sectorul non-guvernamental și startup-uri de educație și tehnologie.

În Septembrie 2020 Mădălina s-a alăturat echipei MKOR. Crede că cele mai bune practici de comunicare încep “de acasă”. Așa că dincolo de proiectele de community management sau content marketing pentru clienții agenției, ea se asigură că povestea MKOR este dată mai departe cu căldură și sinceritate.

Pentru că are un doctorat în Comunicare (2015), cercetarea rămâne una dintre pasiunile Mădălinei. Prin urmare, ea este implicată și în proiectele de cercetare ale agenției, în cadrul cărora își folosește atât abilitățile investigative, cât și pe cele analitice (mai ales în ceea ce privește datele calitative).

Indiferent însă de proiectele din care face parte și de provocările pe care le întâlnește, Mădălina știe că (aproape) orice se poate deprinde. Așa că nu zice niciodată “nu știu”, ci “nu știu încă”.

Energia și-o găsește alături de oamenii cu care rezonează cel mai bine. Îi plac drumețiile pe bicicletă și grădinăritul (chiar și pe balcon), iar lecturile preferate au musai ceva psihologie în ele.

Motto-ul său: “Ex nihilo nihil fit.”

junior data analyst
Radu Secuianu

radu-secuianu-mkor

Este Junior Consultant în cadrul MKOR, începând din 2018. El s-a alăturat echipei după ce a urmat un program de internship, în cadrul agenției. Este foarte atent la detalii și lucrează tare bine cu cifrele.

Este student în cadrul facultății de Sociologie, din cadrul Universității București.

Radu este pasionat de tot ce ține de analiza datelor și transformarea acestora în versiuni inteligibile, a căror esență este clară, vizibilă. Este pasionat și de mountain biking și kickboxing.

Motto-ul său: “There’s always two pains in life. There’s the pain of discipline or the pain of regret. And discipline weighs ounces and regret ways tons.”

data analyst
Mădălina Popescu

madalina-popescu-mkor

Mădălina este Data Analyst în cadrul MKOR, începând din mai 2021, iar principalul său rol în cadrul echipei este vizualizarea și analiza datelor.

Mădălina a finalizat studiile universitare la facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, secția de Economie Matematică și Actuariat.

Având background în programare, caută activ să eficientizeze și să inoveze cât mai mult posibil procesele de analiză. Se relaxează pictând, rezolvând Sudoku sau citind cărți cu profil psihologic. Iubește natura, iar pasiunea ei cea mai mare este matematica, pe care o vede drept limbajul de programare al universului.

Motto-ul său: “Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări.” – Albert Einstein

marketing consultant
Ștefania Neagoe

stefania neagoe mkor

Este consultant în cadrul MKOR, cu expertiză în desk-research și sintetizare de informații. Ștefania crede că, dacă o informație există, ea o poate accesa. S-a alăturat echipei MKOR în 2016 și este implicată în proiectele agenției care necesită informații secundare. Ea coordonează conținutul site-ului MKOR și mare parte dintre materialele de comunicare ale agenției. De asemenea, ea este autoarea mai multor ghiduri și whitepapers, pe care le puteți descărca gratuit din pagina de Studii Proprii.

Ștefania a absolvit Relații Internaționale în cadrul Universității din București, unde și-a însușit gândirea critică și mijloacele prin care poate găsi răspunsuri la întrebări.

Înainte de a se alătura MKOR, și-a dezvoltat abilitățile de cercetare contribuind activ la demersuri sociologice și și-a antrenat spiritul responsabilității în cadrul unor organizații cu rol de watchdog pentru apărarea drepturilor omului și pentru promovarea datelor deschise.

Ștefania este o exploratoare, feministă și filantroapă.

Motto-ul său: “Please ma’am, may a Real Lady’s tummy gurgle? Because if not, I may as well make up my mind to be a pirate straightaway.” – Pippi Longstocking

Clienții MKOR sunt încântați

Livrăm calitate și insight, întotdeauna la timp. Pentru mai multe dovezi, dă un click pe recomandări, portofoliu de marketing sau studiile noastre de piață. O să îți placă 🙂

Proiecte recente

Noi nu afișăm doar o listă de clienți. Dă click pe oricare logo pentru a vedea studiul de caz.

Vorbim despre Proiectul Tău?


Ne place să ieșim din zona de confort, așa că tratăm fiecare proiect ca pe o provocare, pentru care ne punem în mișcare rotițele creative. Indiferent de obiectivele proiectului tău, suntem aici să te ajutăm să le depășești!