Fundația Părinți din România a introdus pe plan local un serviciu de call center destinat părinților în căutare de sfaturi medicale pediatrice, în regim de urgență. Serviciul este disponibil gratuit, non-stop, și este deservit de medici pediatri cu experiență.

Din dorința de a veni în întâmpinarea părinților, fundația a dorit dezvoltarea unei aplicații mobile Peditel, pentru a facilita accesul la sfaturile medicale pediatrice.

Astfel, a solicitat un studiu cantitativ care să testeze conceptul în rândul utilizatorilor serviciului Peditel. MKOR a răspuns cu entuziasm solicitării și s-a alăturat inițiativei prin realizarea pro bono a cercetării de piață.

Testare concept aplicație mobilă

Aplicația mobilă Peditel vine în completarea serviciului de call center, scopul acesteia fiind oferirea mai multor facilități utilizatorilor Peditel. Printre aceste facilități se numără opțiunea de apel video și opțiunea chat, dosarul pacientului și acces la articole, lecții video și webinarii pentru informare și educare.

studiu-cantitativ-testare-concept-medicina-pediatrica-peditel

Obiectivele cercetării cantitative

Principalele obiective ale studiului au vizat:

 • Testarea facilităților aplicației mobile
 • Identificarea nivelului de interes al utilizatorilor serviciului Peditel privind funcționalitățile aplicației
 • Identificarea nevoilor și așteptărilor utilizatorilor de la o aplicație de telemedicină pediatrică
 • Identificarea disponibilității de plată pentru accesul la facilitățile aplicației
 • Identificarea percepției utilizatorilor referitoare la contribuția pentru serviciul de telemedicină

Despre studiul de testare de concept

Acest studiu a presupus o cercetare primară, colectând datele direct de la sursă, prin intermediul sondajului de opinie online.

 • Piața vizată: telemedicină pediatrică
 • Tipul cercetării: cantitativă
 • Instrument de cercetare: sondaj de opinie online (CAWI)
 • Public țintă: utilizatori ai serviciului Peditel

Despre Peditel

Peditel este un serviciu de call center destinat sfaturilor medicale pediatrice, disponibil la nivel național și internațional. O inițiativă a Fundației Părinți din România, Peditel este un program gratuit, disponibil non-stop, destinat copiilor între 0 și 6 ani. Serviciul este deservit de medici medici specialiști/primari.

Contactează-ne pentru proiectul tău

La MKOR, orice studiu este o nouă provocare pe care o abordăm cu pasiune și profesionalism. Pentru că știm că datele sunt o resursă pe care te poți baza întotdeauna.

Colectăm informații valoroase direct de la sursă (consumatori, competitori) și le transformăm în recomandări acționabile pentru partenerii noștri.

Spune-ne dacă îți putem fi și ție de ajutor! Noi, echipa de consultanți MKOR, te asigurăm că:

 • Vom alege metodologia potrivită pentru a atinge obiectivele tale, ținând cont de contextul macroeconomic și social,
 • Vom derula proiectul la un înalt nivel de calitate,
 • Rezultatele pe care le vei primi la final îți vor întrece așteptările.

Dă-ne un semn! Suntem la un video-call distanță. 🙂

Studiile MKOR în contextul incertitudinii din piață

Experiențele recente (pandemia, războiul din Ucraina) ne-au făcut să simțim din plin că incertitudinea este singura constantă, iar accesul în timp real la schimbările din piață pot face diferența.

De aceea, noi, la MKOR răspundem nevoii de date privind piața din România prin primul studiu de piață în timp real – Consumer Trends.Live. Acest instrument complet de market intelligence este singura resursă care oferă constant date despre piețele analizate, indiferent ce se întâmplă.

Câștigă avantajul competitiv cu date din piață, pe care le afli chiar în timp ce au loc, printr-un singur click în dashboard-ul interactiv!