Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în afaceri, iar digitalizarea a devenit esențială pentru a rămâne competitiv pe piață și pentru a îmbunătăți eficiența în organizații.

Senior Software este un furnizor și dezvoltator local de soluții software integrate pentru managementul afacerilor care ajută companiile din România și nu numai, să își atingă potențialul maxim, să lucreze mai eficient și să fie mai profitabile, oferindu-le soluțiile tehnice potrivite nevoilor lor.

Cu o experiență de peste 20 de ani, Senior Software implementează sisteme hardware & software de ultimă generație tehnologică și oferă consultanță de la profesioniști cu experiență în IT, Economie, Logistică și Producție.

Deși există numeroși furnizori de software, hardware, aplicații digitale și sisteme locale și internaționale la care putem avea acces, procesul de tehnologizare și optimizare digitală încă întâmpină provocări în România, mai ales în cazul IMM-urilor.

În acest context, compania Senior Software a delegat MKOR să deruleze un studiu de oportunitate cu scopul de a valida potențialul unei soluții inovative pentru gestionarea integrată a resurselor companiilor. Totodată, ne-am propus să descoperim care este abordarea business-urilor mici și mijlocii privind tehnologia și digitalizarea în fluxul de lucru din cadrul organizațiilor.

În parteneriat cu Senior Software, am realizat Studiul „Digitalizarea în IMM-urile din România”, iar clientul a dorit să publice o parte din rezultatele cercetării, fiind relevante și valoroase pentru mediul de business din România.

Mai jos poți vedea secțiunea cu preluările în presă.

Te invităm să descarci raportul „Digitalizarea în IMM-urile din România” aici.

Digitalizarea în IMM-urile din România

Pentru această cercetare de piață, am derulat un studiu cantitativ CAWI & CATI, având ca instrument de colectare a datelor sondajul de opinie online și telefonic, realizat pe baza de clienți ai Senior Software. Cercetarea a inclus și o componentă de evaluare a satisfacției clienților privind colaborarea cu Senior Software.

Conform rezultatelor cercetării, companiile caută soluții de digitalizare pentru a optimiza arii cheie ale business-ului, cum ar fi optimizarea fluxurilor și proceselor și Managementul datelor.

Pentru a avea succes în implementare, decidenții consideră abordarea strategică, alocarea resurselor financiare și expertiza drept piloni cheie.

Iată câteva aspecte cheie:

 • 57% dintre IMM-urile participante măsoară impactul digitalizării în cifra de afaceri
 • Pentru un sfert dintre companii impactul estimat depășește 30% din cifra de afaceri
 • Cele mai căutate soluții vizează eficiența operațională și managementul datelor
 • Aproape 7 din 10 IMM-uri folosesc tehnologii digitale pentru optimizarea proceselor și fluxurilor de lucru

Accesează gratuit studiul Digitalizarea IMM-urilor din România 2023 pentru rezultatele complete

Obiective de cercetare

Obiectivele cercetării au vizat înțelegerea profundă a digitalizării în companii, cu accent pe proces, monitorizarea impactului sistemelor digitale, surse de informare, factori de decizie.

Obiective:

 • Digitalizarea în companiile din studiu
 • Benchmarking Furnizori de Servicii Software
 • Beneficii percepute în colaborarea cu Senior Software
 • Oportunități de piață și descoperirea de potențiale soluții noi

Preluări în presă ale studiului despre digitalizare

Studiul despre DIgitalizarea IMM-urilor din România a fost preluat cu interes de către presa din România. Printre publicațiile care au scris despre acest studiu se numără:

logo-transilvania-business

Despre studiul de oportunitate

Datele sunt extrase din studiul Business Sentiment – Digitalizarea IMM-urilor din România, realizat de MKOR în parteneriat cu Senior Software.

 • Eșantion: N=102 imm-uri
 • Target: persoane de decizie din IMM-urile românești, responsabili cu contractarea și gestionarea soluțiilor de digitalizare
 • Metodă de cercetare: sondaj online și telefonic (CAWI & CATI)
 • Instrument de cercetare: chestionar
 • Perioada: Decembrie 2022

Despre Senior Software

Senior Software este un furnizor și dezvoltator local de soluții software integrate pentru managementul afacerilor, prezenți pe piață din 2003. Compania este specializată în industria distribuției, producției, retail și serviciilor și oferă soluții personalizate pentru domenii precum FMCG, materiale de construcții, farmaceutice, echipamente și altele.

Compania are experiență în practici solide și fluxuri personalizate, integrate în soluții specializate pentru vânzări, marketing, gestionare, producție, logistică, raportare și analiză de date.

Aplicațiile lor au o structură modulară și pot fi livrate în diferite versiuni, atât SaaS cât și On-premise, ceea ce permite implementarea unei politici flexibile de licențiere ale cărei costuri sunt ușor de controlat.

Contactează-ne pentru proiectul tău

Vrei să afli cum este percepută compania ta de către clienți, parteneri sau angajați? La MKOR știm cât este de important să ai date pe care să te poți baza pentru a-ți atinge obiectivele.

Prin derularea de studii de oportunitate colectăm datele relevante care te vor ajuta să duci organizația din care faci parte la următorul nivel, să îmbunătățești strategia sau să descoperi oportunități noi de servicii sau produse.

Noi, echipa de consultanți MKOR, te asigurăm că vom alege împreună metodologia potrivită proiectului tău de cercetare și că rezultatele pe care le vei primi la final îți vor întrece așteptările. Te invităm să parcurgi portofoliul de studii de piață și cercetări de marketing realizate pentru clienții noștri.

Contactează-ne. Suntem la un video-call distanță. 🙂

Studiile MKOR în contextul incertitudinii din piață

În contextul schimbărilor rapide și al incertitudinii constante, adaptabilitatea și flexibilitatea devin cheile succesului pentru orice afacere sau serviciu. Noi înțelegem că într-o lume în continuă schimbare, accesul rapid la informații actualizate poate face diferența dintre a fi pregătit pentru cerințele din piață și a rămâne în urmă.

Expertiza noastră se bazează pe recunoașterea valorii datelor exacte și a studiilor de piață. Suntem aici să îți oferim acces la experiența noastră, la date valoroase din piața românească.

La MKOR răspundem nevoii de date privind comportamentul consumatorilor din România prin primul studiu de piață în timp real – Consumer Trends.Live. Acest instrument complet de market intelligence este singura resursă care oferă constant date din 7 industrii monitorizate.

Câștigă avantajul competitiv cu date strategice din piață pe care le afli chiar în timp ce au loc, printr-un singur click în dashboard-ul interactiv.

Solicită un demo gratuit. Îți arătăm cum funcționează Consumer Trends.Live și modul în care te poate ajuta în activitatea ta.