Cât este de diversă și incluzivă organizația ta? Aplică studiul de benchmark dezvoltat împreună cu Carta Diversității din România
Potrivit studiului MKOR din 2023, 44% dintre respondenți (cu 5% mai mult decât în 2021) au experimentat personal sau au fost martorii unor situații discriminatorii la muncă, mai ales femeile sau tinerii.
Care este starea de fapt în compania ta?
Te ajutăm să monitorizezi satisfacția angajaților, nevoile și așteptările lor cu Studiul MKOR: Diversitate și Incluziune în Organizația Ta. Îți furnizăm o analiză complexă de benchmarking cu date comparative cu nivelul pieței din România în anul 2023.
Cum ar fi să primești un raport personalizat privind gradul de diversitate și nivelul de incluziune din compania ta?
Ești preocupat să înțelegi cum se simt angajații tăi?
Îți propunem să realizăm împreună un studiu privind Diversitatea și Incluziunea în organizația ta.
Pe 27 noiembrie aniversăm 11 ani de la înființarea agenției MKOR. În cei 11 ani de existență am ajutat lideri cu viziune din peste 150 de organizații să își atingă obiectivele și să ia decizii strategice pe baza datelor din piață.
27 noiembrie 2012 este ziua de naștere a MKOR. Avem în urmă 11 ani de provocări și oportunități din care am învățat multe.
Să reziști atât de mult ca business în România este o adevărată provocare. Mai ales la cât de multe se întâmplă în ultimii ani.
În toți acești ani, am colaborat cu peste 150 de clienți pentru care am realizat peste 200 de studii. Unii dintre ei ne sunt parteneri de cursă lungă, pe care îi avem alături de mulți ani.
În tot acest timp, ne-am bucurat și de rezultate notabile și printre cele mai recente sunt:
- prezența noastră la Sala Palatului ca partener de research pentru TBF dezvoltat de Răzvan Căzănescu;
- am devenit parteneri de date Statista;
- realizăm studiile Cartei Diversității din România;
- prezentăm studiile noastre la la majoritatea evenimentelor relevante din țară;
- presa din România preia comunicatele MKOR despre date recente, relevante și de actualitate pentru mediul de business.
Pentru a celebra aniversarea de anul acesta, ne propunem să realizăm 11 studii în 11 companii românești despre starea de fapt a diversității și incluziunii din interiorul companiei. Credem că diversitatea și incluziunea nu ar trebui să fie doar pe hârtie sau despre proporția de femei și bărbați dintr-o organizație.
Ai curajul să descoperi care este nivelul de diversitate și gradul de incluziune în compania ta?
Completează acest formular și te contactăm cât mai rapid. Iar dacă încă nu te-ai convins, te invităm să citești și restul paginii.
MKOR realizează începând cu anul 2020 studiul Diversitatea și Incluziunea în organizații, în parteneriat cu Carta Diversității din România
În timp, ne-am dat seama că ceea ce este cu adevărat relevant este perspectiva angajaților.
Diversitatea și Incluziunea din Organizațiile din România este singurul studiu de genul acesta din România, iar rezultatele obținute de la un an la altul, ne oferă o perspectivă asupra evoluției celor două principii în organizațiile din țara noastră.
Creștere angajamentul și productivitatea angajaților, obține o analiză aprofundată și soluții personalizate pentru a construi un mediu de lucru mai sănătos și mai incluziv.
Statisticile studiului din 2023 cu privire la percepția angajaților
37%
Preconcepțiile limitează diversitatea și incluziunea
2%
Discriminați pe baza concediului de creștere a copilului
34%
Nu știu care sunt practicile privind D&I din organizația lor
44%
Au fost martorii unor situații discriminatorii
77%
Nu au participat la traininguri privind D&I
8%
Aparțin unei grupuri etnice minoritare sau vulnerabile
Iată ce a avut de spuns un D&I Officer de la una din cele mai mari bănci ale României despre Studiul MKOR & Carta Diversității aplicat pe businessul lor
La finalul zilei, reflectăm asupra provocărilor zilei de mâine și asupra soluțiilor.
În D&I, strategia de mâine este la un pas distanță dacă avem rezultatele chestionarului care transformă informațiile primite de la colegii noștri în date cantitative și calitative ce ne “vorbesc”.
Este simplu: întrebăm și ni se răspunde, aflăm opiniile și nevoile colegilor noștri și pe baza acestora construim strategia și acțiunile de mâine.
Am derulat împreună cu Carta Diversității și MKOR chestionarul D&I și am aflat informații relevante și utile direct de la sursă în construirea acțiunilor viitoare. Acțiuni cu impact real în zonele vulnerabile, pentru că sunt dimensionate pe nevoile exprimate de aceste zone.
Și mâine este o zi; ), iar dacă ne bazăm pe date, instrumente de cercetare și o echipă de profesioniști, este, garantat, o zi productivă.
Provocări pentru HR
Astăzi avem numeroase provocări legate de diversitatea resurselor umane: de la minorități etnice, la LGBTQ+, de la migranți la persoane 50+.
Companiile cărora le pasă de resursele umane au nevoie de strategii de D&I bine gândite, să implice angajații de la toate nivelurile, să ofere activități de formare și conștientizare, să revizuiască procesele și să creeze o cultură organizațională care promovează diversitatea și incluziunea.
Modul în care se simt angajații din compania ta ar trebui să prevaleze față de orice strategie care arată bine pe hârtie. Iar lucrul acesta nu-l poți afla decât dacă afli direct de la ei cât de confortabili și apreciați consideră că sunt sau dacă se simt încurajați să se dezvolte în interiorul companiei.
Studiul va releva următoarele situații problematice în companie
Corectarea percepțiilor greșite despre viața personală
Descoperă cum percepțiile greșite despre viața personală a angajaților pot afecta moralul și productivitatea.
Studiul nostru oferă insight-uri esențiale pentru manageri și echipele de resurse umane, subliniind nevoia de comunicare clară și respect reciproc în locul de muncă.
Excluderea de la evenimentele organizației
Află cum excluderea de la evenimentele organizaționale poate crea un sentiment de izolare și afecta loialitatea angajaților.
Descoperă cum incluziunea poate îmbunătăți angajamentul și satisfacția la locul de muncă.
Comentarii negative despre îmbrăcăminte și aspect
Comentariile despre aspectul fizic pot submina încrederea și performanța. Învățați să promovați o cultură bazată pe respect și profesionalism.
Sugestii de ocupare a unei poziții inferioare
Examinăm cum sugestiile de a ocupa poziții inferioare pot afecta motivația și cariera angajaților și oferim strategii pentru dezvoltarea unui parcurs profesional echitabil.
Martor la discriminare în organizație
Evidențiem efectele pe termen lung ale discriminării în cadrul organizațiilor și propunem măsuri concrete pentru a construi un mediu de lucru echitabil și incluziv.
De ce are nevoie organizația ta de Diversitate și Incluziune
Respectarea principiilor legate de diversitate și incluziune vor aduce următoarele avantaje pentru organizația ta:
- Recrutare: Compania ta va avea acces la cele mai bune resurse umane mai variate și mai bine pregătite. Ceea ce oferă companiei un avantaj competitiv, pentru a se adapta mai ușor la nevoile pieței.
- Diversitate de idei: Angajații se vor simți încurajați să se exprime și să se dezvolte într-o organizație incluzivă și care apreciază diversitatea. Diversitatea în echipele de lucru poate contribui la creșterea performanței. Diferite perspective și experiențe aduse de angajați pot duce la luarea de decizii mai bune și la dezvoltarea de produse și servicii mai bune.
- Comunicare internă mai eficientă: Vor exista mai puține conflicte interne între angajați. Promovarea diversității și incluziunii poate ajuta companiile să reducă riscul de reclamații legate de discriminare, ceea ce poate economisi bani și resurse.
- Respectarea normelor în vigoare: Compania se va alinia la principiile și valorile europene privind diversitatea și incluziunea transpuse în legislația românească. De cele mai multe ori, nerespectarea acestor reglementări poate duce la sancțiuni legale și la prejudicii de imagine.
Pe plan extern, compania va beneficia de:
- CSR: Compania ta va fi percepută drept o companie responsabilă din punct de vedere social în primul rând față de proprii angajați. Ma mult decât atât, pe plan internațional, multe companii consideră diversitatea și incluziunea ca parte a responsabilității lor sociale corporative.
- Transparență: O politică solidă de diversitate și incluziune poate consolida reputația unei companii și poate crea un brand puternic. Consumatorii și clienții pot să aprecieze și să sprijine mai mult astfel de companii, ceea ce poate duce la creșterea vânzărilor și a loialității.
- Employer branding: La nivel internațional, companiile care promovează D&I sunt adesea mai căutate de oameni talentați și top performeri și au o rată mai bună de retenție a angajaților.
- Acces la o piață globală: Într-o lume tot mai globalizată, companiile care înțeleg și apreciază diversitatea culturală și a piețelor pot avea un acces mai ușor la clienți și parteneri din întreaga lume.
Ce înseamnă Diversitate și Incluziune pentru angajații din România?
- Acceptare – acceptarea și tratarea fiecăruia în funcție de abilități;
- Respect și apreciere – recunoașterea, aprecierea și valorificarea diferitelor perspective și experiențe care ne fac pe fiecare dintre noi să fim unici;
- Nediscriminare și diversitate – simt că fac parte din echipă, fără să fiu discriminat în vreun fel;
- Egalitate de șanse – egalitatea de șanse efectivă bazată exclusiv pe merit și însoțită, dacă este necesar, de măsuri de acțiune pozitivă, fără niciun fel de discriminare sau prejudecăți.
Cui se adresează acest studiu?
Studiul MKOR de tip benchmarking este potrivit oricărei companii interesate de a măsura percepția angajaților asupra climatului organizațional: cât de divers și incluziv este, care sunt măsurile concrete legate de diversitate și incluziune din interiorul companiei și cum se situează față de alte companii.
- Companii semnatare ale Cartei Diversității în România
- Companii cu peste 300 de angajați
- Companii cu un departament puternic de HR
- Companii care investesc în poziționarea de Employer Branding bazat pe diversitate și incluziune
- Companii pentru care contează climatul intern în care muncesc angajații lor
- Companii care privesc angajații ca pe un asset, nu ca pe un cost
De ce să apelezi la MKOR pentru realizarea unui studiu despre D&I din organizația ta?
MKOR este o agenție de research și consultanță, cu experiență și expertiză în colectarea și analiza datelor deja de 11 ani.
Asigurăm confidențialitatea și imparțialitatea în analiza și interpretarea datelor colectate în mod anonim de la angajații tăi.
De cele mai multe ori, angajații vor fi mai dispuși să ofere informații sincere atunci când există o terță parte implicată.
Acest studiu este de tip benchmarking te ajută să compari rezultatele companiei tale cu media pe țară și să obții o perspectivă valoroasă asupra performanței D&I din organizația ta.
De asemenea, acest studiu te va ajuta să descoperi starea de fapt privind nivelul de diversitate și incluziune percepute de către proprii angajați.
La finalizarea proiectului, MKOR furnizează un raport detaliat și recomandări personalizate pe baza rezultatelor studiului, oferind astfel un ghid clar și coerent pentru măsurile interne viitoare.
La ce să te aștepți de la colaborarea cu MKOR
Știm că sunt mai puține zile până la Crăciun și imediat anul 2023 se va încheia. Și pentru vrei să descoperi starea de fapt privind D&I din organizația ta, colaborarea cu MKOR începe chiar de anul acesta.
Vom seta chestionarul pentru organizația ta și te vom sprijini în colectarea anonimă a răspunsurilor din partea angajaților tăi.
Ulterior, analizăm și interpretăm datele pentru a realiza un raport personalizat. Iar pe baza acestui raport, vom formula câteva recomandări, care să ajute compania ta să dezvolte un plan de acțiune pentru anul 2024.
Dacă până acum nu te-ai convins că ai nevoie de acest studiu în compania ta, atunci îți mai oferim 5 motive:
- Evaluare obiectivă – angajații vor oferi feedback sincer și obiectiv, fără frica de repercusiuni.
- Identificarea problemelor ascunse – prin participarea anonimă, angajații pot evidenția probleme sau aspecte care pot fi trecute cu vederea în cadrul discuțiilor deschise.
- Creșterea încrederii – participarea anonimă poate contribui la creșterea încrederii angajaților în procesul de colectare a feedback-ului și în intențiile sincere ale companiei de a aborda problemele legate de D&I.
- Recomandări personalizate – recomandările vor fi realizate pe baza răspunsurilor colectate, ajutând astfel la elaborarea unui plan de acțiune specific pentru a îmbunătăți D&I.
- Îmbunătățirea moralului angajaților – prin implicarea angajaților în eforturile de D&I, aceștia se simt implicați și pot observa că organizația acționează în funcție de feedback-ul lor, ceea ce poate contribui la creșterea moralului și satisfacției în muncă.
Studiul despre diversitatea și incluziunea realizat direct pe angajați, cu opțiunea de participare anonimă, poate servi drept instrument valoros pentru îmbunătățirea culturii organizaționale, promovarea diversității și incluziunii și asigurarea unui mediu de lucru mai echitabil și mai productiv.
Iar dacă alegi să realizezi periodic studiul, acest lucru va permite companiei să monitorizeze progresul în timp și să observe dacă s-au înregistrat îmbunătățiri.
Ce primești concret în cadrul studiului D&I?
Rezultate concrete și recomandări personalizate. Îți oferim:
Ce se poate întâmpla dacă nu-ți pasă de D&I din interiorul companiei tale?
Neglijarea aspectelor de Diversitate și Incluziune (D&I) în cadrul organizației tale poate avea consecințe semnificative și de lungă durată. Într-o lume din ce în ce mai conectată și diversificată, abordarea adecvată a D&I nu este doar o opțiune, ci o necesitate strategică.
- Definești procese de recrutare nepotrivite. Adesea, procesele de recrutare pot fi neclare sau nepotrivite, ceea ce poate duce la o lipsă de diversitate în forța de muncă. Compania ta are nevoie să atragă resurse umane diverse, talentate și bine pregătite.
- Procesele privind promovarea și dezvoltarea sunt inechitabile. Diversitatea ar trebui să fie reflectată la toate nivelurile organizaționale. Prin studiul nostru măsori cum se simt toți angajații din companie cu privire la acest aspect.
- Comunicarea ineficientă și lipsa formării adecvate în domeniul diversității și incluziunii poate împiedica angajații să înțeleagă importanța acestor concepte și a modului cum sunt aplicate în compania în care lucrează.
- Este adesea dificil să se dezvolte metode eficiente de măsurare a progresului în ceea ce privește D&I.
Companiile mari au nevoie de instrumente adecvate pentru a colecta date relevante și a monitoriza rezultatele. Ceea ce MKOR realizează mai eficient și cu instrumente de cercetare testate și validate.
Care este oferta MKOR
Comandă Auditul Personalizat privind gradul de diversitate și nivelul de incluziune din organizația ta precum și Benchmarking comparativ
Inițiativă sprijinită de
MKOR este o agenție de studii de piață cu o experiență de 11 ani în ecosistemul de business românesc. Noi știm cât este de important să ai date pe care te poți baza pentru a-ți atinge obiectivele, a crește și a scala un business, având angajați motivați, loiali și fericiți în organizație.
Carta Diversității din România are scopul de a promova diversitatea, nediscriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă. Până în prezent, în România cei peste 190 de semnatari ai Cartei diversității s-au angajat public să sprijine, să protejeze și să dezvolte diversitatea în cadrul propriei organizații.