Contextul tău

Cunoști piața mai bine decât oricine, dar există întrebări la care știi răspunsul doar intuitiv - și ai vrea să-l știi cu siguranță.

Abordarea noastră

Utilizăm metode clasice de cercetare, dar și abordări noi, găsim soluții inovative, pentru a afla răspunsul la întrebările tale.

Livrăm rezultate

La livrare primești informații relevante, care te ajută să îți definești strategia, dar și să abordezi noi oportunități.

Ce este un studiu de piață?

Cercetarea este rațiunea noastră de a fi, aici, la MKOR. Prin realizarea studiilor de piață pentru clienții noștri, îi ajutăm în definirea strategiei de afaceri, printr-o cunoaștere aprofundată a pieței pe care activează, dar și a punctelor forte care îi diferențiază, față de competitori.

Un studiu de piață, precum analiza unei anumite industrii (studiu sectorial), este un element al unui plan de afaceri, care confirmă existența unei piețe profitabile pentru produsele sau serviciile unei companii. În plus, în cadrul unei astfel de cercetări, identificăm detalii strategice despre jucătorii activi, dar și despre cotele de piață ale acestora.

Studiul de piață servește drept bază atât pentru o prognoză a vânzărilor, care confirmă fezabilitatea comercială a companiei, cât și obiectivele de producție și operaționale pentru toate celelalte activități ale companiei.

Conform definiției oficiale,

Studiul de piață, care include cercetarea socială și de opinie, reprezintă strângerea și interpretarea sistematică a informațiilor despre indivizi sau organizații, utilizând metode și tehnici statistice și analitice, pentru a obține informații sau suport pentru luarea deciziilor.

Conform ICC/ESOMAR International Code on Market and Social Research

Context

Ești pe piață de suficient timp încât să cunoști cum merg lucrurile, mai bine decât oricine. Totuși, există întrebări la care știi răspunsul intuitiv – și ai vrea să-l știi cu siguranță. Un studiu de piață îți va oferi răspunsuri pentru următoarele situații:

 • Care este dimensiunea pieței pe care activezi?
 • Care este dinamica pieței? Cum a evoluat în ultimii ani și care este prognoza evoluției pentru următorii ani?
 • Care este potențialul pieței? Care este cererea în piață?
 • Care sunt principalii competitorii din piață? Cum te diferențiezi față de aceștia?
 • Ce cote de piață au competitorii din piață? Ce cotă de piață are compania ta?
 • Care sunt trendurile în industria pe care activezi?
 • Care este legislația națională sau internațională care îți influențează afacerea, în mod direct?

Abordarea noastră

La MKOR, utilizăm atât metode de cercetare primară, cât și secundară, pentru a afla răspunsul la întrebările legate de piețele clienților noștri. În funcție de fiecare domeniu analizat, datele se pot dovedi dificil sau chiar imposibil de găsit. Totuși, acest lucru nu ne oprește în a găsi soluții inovative de abordare, pentru a ne atinge obiectivele.

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre cum abordăm fiecare studiu de piață, citește ghidul expertului despre cum se face un studiu de piață. Aici explicăm atât de detaliat totul, încât vei putea să derulezi chiar și singur propriul proiect de cercetare – cu toate că îți recomandăm călduros să ne lași pe noi, e puțin mai dificil decât pare! 🙂

Rezultatele unei cercetări

După derularea fiecărui studiu de piață, clienții noștri au acces la informații care îi ajută să își definească strategia de poziționare, prognoza de vânzări și chiar să abordeze noi oportunități.

Iată câteva dintre rezultatele unei cercetări realizate de consultanții MKOR:

 • Mărimea pieței. Cercetarea îți poate oferi informații extrem de importante despre potențialul și mărimea pieței pe care activezi, precum și despre competiție.
 • Cote de piață. Vei ști ce cotă de piață are compania ta, dar și ceilalți jucători.
 • Trenduri. Vei fi cu un pas înaintea competitorilor, pentru că vei ști care sunt tendințele care vor modela piața, în viitorul apropiat și mediu.
 • Dinamica pieței. Vei ști care sunt principalii factori care influențează evoluția industriei în care activezi.
 • Potențialul pieței. Cercetarea te va ajuta să ajustezi volumele de producție, în funcție de cerere și nevoile pieței, astfel încât să nu irosești resurse importante pentru companie.
 • Impactul legislației. Studiul de piață te va ajuta să înțelegi care sunt limitările sau oportunitățile afacerii tale, în funcție de diferitele reglementări legislative în vigoare, din țară sau la nivel european.
 • Noi oportunități. Vei descoperi noi oportunități pentru eficientizare, extindere sau chiar pivotare. Noi ți le evidențiem, tu decizi cum le fructifici!

recomandările cliențilorofertă
portofoliu studii
market research report

Lucrăm la orice Studiu ca și cum l-am face pentru noi

La MKOR, suntem dedicați să obținem rezultate acționabile, în timpul și bugetul stabilit.

Transparență
Echipă Dedicată
Obiective Asumate
Analize Detaliate
Recomandări Strategice
Siguranța Datelor
vreau o ofertă

10+

Ani de experiență în studii de piață și de consumator

200+

Proiecte de cercetare livrate cu succes

75+

Clienți deserviți, din industrii de Retail, FMCG și multe altele

Studii de caz pentru cercetarea pieței

În cadrul portofoliului de clienți vei gasi mici descrieri ale ultimelor studii de piață pentru afacerile cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Studiile realizate de noi au un impact real pentru clienții noștri

La MKOR, am realizat o varietate impresionantă de studii de piață, care au condus la înființarea unor afaceri sau dimpotrivă, la schimbarea planurilor, pentru afaceri care necesitau modificări, pentru a fi viabile. Studiile noastre de piață au condus la lansarea cu succes a unor produse noi sau a unor concepte publicitare.

Proiectele de cercetare conduse de noi au ajutat la lansarea unor afaceri sociale, înființarea unor noi locuri de muncă, respectiv la lansarea unor afaceri din afara țării în România.

Pentru mai multe detalii despre proiectele la care am lucrat, te invităm să răsfoiești portofoliul nostru. Vei găsi mai mult decât o simplă enumerate de logo-uri. Îți punem la dispoziție studii de caz pentru fiecare proiect de cercetare dezvoltat!

Clienții MKOR sunt încântați

Livrăm calitate și insight, întotdeauna la timp. Pentru mai multe dovezi, dă un click pe recomandări, portofoliu de marketing sau studiile noastre de piață. O să îți placă 🙂

Abonează-te la newsletter

Primești săptămânal articole bine documentate despre tot ceea ce e nou în piață, inclusiv informații exclusive din studiile noastre proprii