Colaborarea dintre BSG Amanet & Exchange și MKOR a început în 2020, atunci când clientul nostru și-a dorit realizarea unui audit anual de piață. Acesta are ca scop determinarea poziției clientului nostru pe piața de amanet și schimb valutar din România.

Compania a folosit datele obținute în urma analizei mediului competitiv și a identificării punctelor sale forte pentru a-și fundamenta strategia de poziționare și a-și adapta comunicarea de marketing.

În 2022, BSG Money Exchange a apelat la MKOR pentru a derula un studiu de percepție asupra formularului de acceptare a tranzacției de schimb valutar oferit în agențiile sale, în același timp măsurând nivelul de satisfacție al propriilor clienți din 20 de orașe din țară, cu scopul îmbunătățiri experienței clienților cu serviciile oferite.

Percepția și satisfacția clienților BSG Money Exchange

În urma analizării percepției clienților BSG Money Exchange asupra formularului de acceptare a tranzacției de schimb valutar oferit în agențiile sale, am identificat gradul de utilitate perceput al acestuia, precum și nivelul de încredere față de brand.

În ceea ce privește nivelul de satisfacție al clienților, datele obținute în urma analizei au arătat că BSG Money Exchange este un brand apreciat, cu un nivel de satisfacție și un scor NPS peste medie.

studiu-perceptie-satisfacere-clienti-piata-schimb-valutar

Obiectivele cercetării cantitative

Principalele obiective ale studiului au vizat:

 • Percepția asupra Formularului de acceptare a tranzacției
 • Măsurarea gradului de utilitate perceput de consumatori
 • Măsurarea nivelului de satisfacție a clienților referitor la serviciile BSG Money Exchange, precum și identificarea punctelor slabe
 • Măsurarea scorului NPS aferent agențiilor BSG Money Exchange din 20 de agenții din țară

Despre studiul de satisfacție

Acest studiu a presupus aplicarea unui chestionar către operatori BSG Money Exchange, față în față (Computer-Assisted Personal Interviewing – CAPI) la ieșirea din agenție, în urma realizării unei tranzacții de schimb valutar.

 • Piața vizată: clienții serviciilor BSG Money Exchange
 • Tipul cercetării: cantitativă
 • Instrument de cercetare: chestionar față în față (CAPI)
 • Public țintă: N=1000 din 20 de agenții BSG Money Exchange din România

Despre BSG

Compania BSG Amanet & Exchange se află în topul companiilor de schimb valutar și amanet din România, deținând peste 130 de agenții în 27 de județe și dispunând de o echipă de mai mult 450 de specialiști ale căror servicii de calitate mulțumesc zilnic clienții din toate locațiile în care activează. Clienții se bucură de servicii precum amanetare, vânzare, schimb valutar și transfer bancar prin Western Union.

Contactează-ne pentru proiectul tău

La MKOR, orice studiu este o nouă provocare pe care o abordăm cu pasiune și profesionalism. Pentru că știm că datele sunt o resursă pe care te poți baza întotdeauna.

Colectăm informații valoroase direct de la sursă (consumatori, competitori) și le transformăm în recomandări acționabile pentru partenerii noștri.

Spune-ne dacă îți putem fi și ție de ajutor! Noi, echipa de consultanți MKOR, te asigurăm că:

 • Vom alege metodologia potrivită pentru a atinge obiectivele tale, ținând cont de contextul macroeconomic și social,
 • Vom derula proiectul la un înalt nivel de calitate,
 • Rezultatele pe care le vei primi la final îți vor întrece așteptările.

Dă-ne un semn! Suntem la un video-call distanță. 🙂

Studiile MKOR în contextul incertitudinii din piață

Experiențele recente (pandemia, războiul din Ucraina) ne-au făcut să simțim din plin că incertitudinea este singura constantă, iar accesul în timp real la schimbările din piață pot face diferența.

De aceea, noi, la MKOR răspundem nevoii de date în timp real pe piața din România prin primul studiu de piață live – Consumer Trends.Live. Acest instrument complet de market intelligence este singura resursă care oferă constant date despre piețele analizate, indiferent ce se întâmplă.

Câștigă avantajul competitiv cu date din piață, pe care le afli chiar în timp ce au loc, printr-un singur click în dashboard-ul interactiv!