Începând cu 2020, BSG Amanet & Exchange a mandatat MKOR Consulting pentru realizarea unui audit anual de piață. Auditul are ca rol determinarea în mod obiectiv, pe baza datelor publice, a poziției clientului nostru pe piața de amanet și schimb valutar din România.

Analiza mediului competitiv a permis, în plus, identificarea punctelor forte ale BSG Amanet & Exchange, în comparație cu ceilalți jucători din piață. Acestea au fundamentat strategia de poziționare și au fost folosite în mesajele de promovare ale companiei BSG Amanet & Exchange.

Analiza Concurenței pe Piața de Amanet și Schimb Valutar

cover_analiza_concurenței_piața_de_amanet_BSG
Preview raport Analiza Concurenței pe Piața de Amanet și Schimb Valutar din România

Pentru a identifica poziția clientului în domeniile în care acesta activează, a fost necesară prospectarea pieței prin accesarea celor mai recente date disponibile din surse publice (Ministerul Finanțelor Publice și Oficiul Național al Registrului Comerțului).

Analiza concurenței a inclus toți operatorii economici care derulează activități specifice amanetului și schimbului valutar (conform CAEN).

Principalii jucători au fost identificați pe baza unor indicatori economici precum: cifra de afaceri, profitul, numărul mediu de angajați și numărul total de sucursale de pe teritoriul țării.

Rezultatele obținute din sursele secundare au permis identificarea celor mai importanți jucători din fiecare segment de piață vizat și au confirmat poziția dominantă a clientului nostru.

Obiectivele de cercetare

În cadrul acestei cercetări, am avut în vedere un set de obiective care să ajute la inspectarea pieței și identificarea poziției clientului în rândul competitorilor:

  • Analiza competitorilor și poziționarea BSG Money Exchange în topul companiilor din domeniul schimbului valutar;
  • Identificarea punctelor forte ale companiei și transpunerea lor în mesaje adecvate pentru campaniile de marketing.

Metodologia

Piața vizată: România

Metoda de cercetare: Desk research

Surse: Ministerul Finanțelor, ONRC etc.

Despre BSG Amanet & Exchange

Compania BSG Amanet & Exchange se află în topul companiilor de schimb valutar și amanet din România, deținând peste 130 de agenții în 27 de județe și dispunând de o echipă de mai mult 450 de specialiști ale căror servicii de calitate mulțumesc zilnic clienții din toate locațiile în care activează. Clienții se bucură de servicii precum amanetare, vânzare, schimb valutar și transfer bancar prin Western Union.

Contactează-ne pentru proiectul tău

Vrei și tu să afli unde te poziționezi în piața în care activezi? Un studiu de analiză a concurenței te poate ajuta să obții informațiile relevante pentru compania ta. Totuși, încă nu te-ai hotărât cu cine îl vei derula?

Dacă crezi că îți putem fi și ție de ajutor, noi, echipa de consultanți MKOR, te asigurăm că:

  • Vom alege metodologia potrivită pentru a atinge obiectivele tale,
  • Vom derula proiectul la un înalt nivel de calitate,
  • Rezultatele pe care le vei primi la final îți vor întrece așteptările.

Dă-ne un semn! Suntem la numai un video-call distanță. 🙂

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează comportamentele de consum la niveluri greu de anticipat. În acest context, consultanții MKOR se informează constant privind modalitățile de abordare recomandate de comunitatea de research, pentru a le putea include în analizele de previzionare a comportamentelor de consum.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.