MKOR Consulting a realizat în colaborare cu Intrum Justitia, studiul European Payment Report 2018 și 2019, prezentând astfel, efectele pe care întârzierea plăților le poate avea în dezvoltarea companiilor din România, comparativ cu alte state europene.

european-payment-report-romania
Coperta studiului

Studiul reflectă modul în care companiile din România gestionează procesul de plată și cum influențează acesta economia.

Pentru acest demers, s-au intervievat responsabilii de efectuarea plăților din cadrul a peste 360 de companii.

despre-studiul-platilor-europene
Despre raport

Datele colectate prin intermediul interviurilor telefonice au fost folosite în realizarea Raportului European Payment Report. Acesta este un instrument ce identifică trenduri și schimbări în economia Europei și creează o platformă de discuție pentru a întelege modul în care efectele plăților întarziate afectează dezvoltarea economică.

Studiul este folosit inclusiv de Comisia Europeană în fundamentarea deciziilor sale.

impactul-platilor-intarziate
Consecințele întârzierii plăților

Raportul poate fi consultat gratuit aici: https://www.intrum.com/press/publications/european-payment-report/

Piață vizată:

  • România
  • Internațional

Metodologie utilizată:

  • Interviuri telefonice (CATI)

Website:

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează comportamentele de consum la niveluri greu de anticipat. De aceea, noi, la MKOR răspundem nevoii de date privind comportamentul consumatorului prin primul studiu de piață live din România – Conumer Trends.Live. Acest instrument complet de market intelligence este singura resursă care oferă constant date despre piețele analizate, indiferent ce se întâmplă.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.