Filiala românească a celei mai mari companii de construcții din Elveția a apelat la serviciile MKOR Consulting pentru un studiu pe piața muncii construcțiilor din România.

forta de munca constructii coperta
Coperta studiului despre forța de muncă din construcții

În acest sens, specialiștii MKOR au coroborat date și informații obținute prin metoda cercetării de birou.

Cercetarea a colectat în primă instanță informații din surse oficiale (institute de cercetare, ministere, agenții naționale), asociații profesionale, publicații de specialitate și de la competitori.

În următoarea etapă, datele au fost interpretate și în baza acestora au fost formulate concluzii și recomandări.

Raportul de cercetare a vizat piața muncii din România, din mai multe perspective:

  • analiză pe regiuni
  • segmentare pe vârste
  • specializări ale muncii
  • experiență de lucru
  • disponibilitatea de relocare

Clienților noștri le-au fost furnizate informații despre piața forței de muncă care au dus la o mai bună fundamentare a deciziilor strategice.

Piața vizată:

  • forța de muncă din România

Metodologia utilizată:

  • Cercetare de birou (desk research)

Despre Implenia

Implenia este cea mai importantă companie de servicii de construcții și construcții din Elveția. Compania este poziționată și pe piețele de infrastructură din Germania, Austria și Scandinavia. Înființată în 2006, Implenia are în jur de 10.000 de angajați în Europa și a înregistrat venituri în valoare de aproximativ 3,9 miliarde CHF în 2017.

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează comportamentele de consum la niveluri greu de anticipat. În acest context, consultanții MKOR se informează constant privind modalitățile de abordare recomandate de comunitatea de research, pentru a le putea include în analizele de previzionare a comportamentelor de consum.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.