Colaborarea dintre MKOR Consulting și FM Logistic s-a materializat într-o analiză a pieței de logistică (depozitare și transport) din România.

Cercetarea a vizat 10 companii din următoarele industrii: Alimentară, Băuturi, Îngrijire Personală și a Locuinței, și Cosmetică.

Respondenții studiului au fost persoane de decizie (manageri de logistică și achiziții) din cadrul companiilor care utilizează servicii de logistică externalizate, iar metoda de cercetare pentru care am optat a fost interviul în profunzime.

Pornind de la nevoia clientului nostru de a cunoaște în profunzime trendurile pieței pe care activează, nevoile clienților potențiali (companiile intervievate nu sunt clienții FM Logistic, în prezent) și noi oportunități de dezvoltare, studiul a urmărit rațiunile din spatele alegerii unui furnizor de servicii de logistică și transport, precum și procesul de selecție a unui astfel de furnizor.

Obiectivele Studiului Pieței de Logistică

fmlogistic-mkor
Preview Raport Piața de Logistică din România

Pentru studiul calitativ derulat pe piața de servicii logistice, MKOR și FM Logistic au convenit următoarele obiective principale:

  • Analiza în profunzime a procesului de alegere a furnizorului de servicii logistice (FSL);
  • Identificarea principalelor motive care se afla la baza procesului de alegere al FSL;
  • Investigarea oportunităților și nevoilor prezente în piață.

Despre FM Logistic

fmlogistic-depozitare-logistica-transport
FM Logistic – Specialiști în Transport și Distribuție

FM Logistic înseamnă o echipă de peste 25.000 de specialiști în transport și distribuție la nivel mondial, cu o istorie de peste 50 de ani de reușite în industria internațională de aprovizionare: depozitare, ambalare, prelucrare industrială și de alimente.

Despre Cercetare

Pentru a obține informații relevante obiectivelor propuse de FM Logistic, MKOR Consulting a propus cercetarea calitativă, prin intermediul interviurilor structurate, de profunzime.

  • Piața vizată: România
  • Metoda cercetare utilizată: Interviuri în profunzime.

Testimonial

It was a pleasure working with MKOR!

Thank you for your engagement and sense of commitment!
We are indeed satisfied with the outputs, and we will use them during a long period of time as they include really meaningful information!
The report is a good synthesis which confirms many of our thoughts.

– Alexander Pavlov, Managing Director FM Logistic România

Contactează-ne pentru propriul proiect

Ai un proiect asemănător business-to-business, dar încă nu te-ai hotărât cu cine îl vei derula?

Noi, specialiștii MKOR, te asigurăm că vom alege împreună metodologia potrivită proiectului tău de cercetare și că la final rezultatele pe care le vei primit vor fi cel puțin pe măsura așteptărilor tale!

Folosește formularul de mai mai jos pentru a intra în contact cu echipa MKOR. Avem experiența necesară pentru a duce mai departe orice tip de proiect de cercetare – pune-ne la încercare, ne plac provocările!

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează relațiile de afaceri în moduri greu de anticipat. În acest context, consultanții MKOR se informează constant privind modalitățile de abordare recomandate de comunitatea de research, pentru a le putea include în analizele de previzionare a comportamentelor de consum.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.