În cadrul colaborării cu CIVITTA, MKOR Consulting a realizat o serie de 6 focus-grupuri în 6 orașe de la granița de nord-est a României, cu scopul de a identifica percepția asupra comerțului transfrontalier.

CIVITTA este o companie de consultanță cu sedii în mai multe state ale Europei și dispune de experiență în domeniul de consultanță internațional. Compania lucrează atât cu companii din sectorul privat, cât și cu cele din sectorul public precum organizații guvernamentale.

Identificarea nivelurilor de contrabandă

cercetare focus grup
Captură din timpul focus grupului

Direcțiile urmărite în cadrul focus-grupurilor au fost:

  • identificarea motivației din spatele contrabandei la graniță
  • a locurilor în care se pot cumpăra astfel de mărfuri
  • modalitățile și rutele utilizate

urmărind structura răspunsurilor participanților.

Pentru identificarea percepției despre contrabandă, specialiștii MKOR Consulting au apelat la metoda focus-grupului, care a permis colectarea de informații cu un caracter, de altfel, ascuns și greu de obținut.

La focus-grupuri au participat locuitori ai orașelor de graniță vizate.

locatii comert transfrontalier
Locații focus grupuri

Moderatorii MKOR Consulting au dirijat discuțiile dintre participanți cu scopul de a găsi informațiile relevante precum percepțiile, motivațiile și atitudinile acestora privind contrabanda la graniță.

Cercetarea a ajutat comunitatea locală

recomandare-marketing-gea-strategy
Recomandarea Civitta

Impactul studiului nostru asupra comunităților vizate, a fost unul pozitiv întrucât a servit conturării unor strategii pe termen lung privind combaterea practicilor de evaziune fiscală.

Rezultatele obținute de MKOR Consulting în urma acestui studiu au ajutat consultanții din cadrul CIVITTA să formuleze propuneri pentru autoritățile locale, cu scopul de a reduce comerțul de contrabandă.

Piața vizată:

  • România
  • Internațional

Metodologie:

  • Cercetare calitativă
  • Organizarea de Focus-Grupuri și colectarea de date
  • Interpretarea datelor colectate

Website

  • http://www.civitta.com/

Civitta apreciază profesionalismul MKOR

Te invităm să citești și ce a declarat Dragoș, managing partner Civitta România despre cum am executat acest proiect de cercetare:

Îmi exprim aprecierea față de colaborarea companiei noastre, Gea Strategy & Consulting SA, ca parte a grupului CIVITTA, cu compania MKOR [..] prin profesionalismul membrilor săi a oferit întotdeauna suportul în alegerea celor mai bune opțiuni și soluții pentru solicitările noastre punctuale legate de serviciile de cercetare de piață. [..] recomand compania ca fiind un colaborator profesionist și de încredere [..] și apreciez serviciile sale de calitate și flexibilitatea soluțiilor oferite care o diferențiază într-un mod favorabil de competitorii săi.

Dragoș Pîslaru – Managing Partner Civitta România

 

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează industriile la niveluri greu de anticipat. În acest context, consultanții MKOR se informează constant privind modalitățile de abordare recomandate de comunitatea de research, pentru a le putea include în analizele de previzionare a comportamentelor de consum.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.