Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a solicitat realizarea unui studiu de evaluare a notorietății POR în regiunea Sud Muntenia, respectiv a acțiunilor de informare și promovare realizate de ADR Sud Muntenia în perioada 2018-2019, conform Planului de Comunicare pentru POR 2014-2020.

Așadar, a mandatat MKOR pentru evaluarea notorietății programului și eficacitatea comunicării de marketing.

Nivelul de cunoaștere al programului POR 2014-2020

Acest studiu a avut în vedere identificarea nivelului de cunoaștere a programului POR 2014-2020 în rândul beneficiarilor, nivelului de informare despre caracteristicile și procedurile programului, percepția beneficiarilor asupra acestuia și măsurarea nivelului de satisfacție față de comunicarea cu ADR Sud Muntenia.

În ceea ce privește publicul general, studiul a avut în vedere măsurarea notorietății POR 2014-2020, nivelul de informare asupra programului, beneficiile percepute ale acestuia și opinia generală a publicului asupra programului.

studiu-brand-tracker-evaluarea-notorietatii-por-adr

Obiectivele studiului Brand Tracker

Principalele obiective ale studiului au vizat:

  • Măsurarea gradului de notorietate a Programului Operațional Regional 2014 -2020 în rândul publicului general din Regiunea Sud Muntenia
  • Măsurarea eficienței și gradului de satisfacție privind instrumentele de comunicare utilizate până în momentul respectiv la nivelul potențialilor solicitanți de finanțare POR 2014-2020
  • Elaborarea unui set de concluzii și recomandări care să orienteze activitățile de informare și promovare REGIO pentru perioada 2019-2020

Despre cercetarea cantitativă

Acest studiu a presupus o cercetare primară, colectând datele direct de la sursă, prin intermediul sondajului de opinie online. Cercetarea a vizat două categorii de target: beneficiari ai finanțărilor disponibile prin POR 2014-2020 și publicul general.

Studiul adresat beneficiarilor finanțărilor disponibile prin POR 2014-202:

Tipul cercetării: cantitativă
Instrument de cercetare: sondaj de opinie online (CAWI)
Eșantion: N=100 respondenți

Studiul adresat publicului general:

Tipul cercetării: cantitativă
Instrument de cercetare: sondaj de opinie online (CAWI)
Eșantion: N=850 respondenți, reprezentativ la nivel regional după criterii de gen vârstă și distribuție geografică

Rezultatele cercetării sunt publice pe site-ul ADR Sud-Muntenia și pot fi consultate aici >

Despre Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia este o instituție neguvernamentală, non profit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcționează în domeniul dezvoltării regionale.

Agenția este principala organizație de nivel regional care are responsabilitatea și autoritatea elaborării strategiei și implementării politicilor de dezvoltare regională.

Contactează-ne pentru proiectul tău

La MKOR, orice studiu este o nouă provocare pe care o abordăm cu pasiune și profesionalism. Pentru că știm că datele sunt o resursă pe care te poți baza întotdeauna.

Colectăm informații valoroase direct de la sursă (consumatori, competitori) și le transformăm în recomandări acționabile pentru partenerii noștri.

Spune-ne dacă îți putem fi și ție de ajutor! Noi, echipa de consultanți MKOR, te asigurăm că:

  • Vom alege metodologia potrivită pentru a atinge obiectivele tale, ținând cont de contextul macroeconomic și social,
  • Vom derula proiectul la un înalt nivel de calitate,
  • Rezultatele pe care le vei primi la final îți vor întrece așteptările.

Dă-ne un semn! Suntem la un video-call distanță. 🙂

Studiile MKOR în contextul incertitudinii din piață

Experiențele recente (pandemia, războiul din Ucraina) ne-au făcut să simțim din plin că incertitudinea este singura constantă, iar accesul în timp real la schimbările din piață pot face diferența.

De aceea, noi, la MKOR răspundem nevoii de date în timp real pe piața din România prin primul studiu de piață live – Consumer Trends.Live. Acest instrument complet de market intelligence este singura resursă care oferă constant date despre piețele analizate, indiferent ce se întâmplă.

Câștigă avantajul competitiv cu date din piață, pe care le afli chiar în timp ce au loc, printr-un singur click în dashboard-ul interactiv!