Colaborarea dintre MKOR Consulting și TransferGo s-a concretizat într-o cercetare a pieței fintech. Aceasta a vizat populația generală adultă din România, participanții la studiu fiind membri ai panelului MKOR.

Pe o piață în plină expansiune și o apetență tot mai crescută în rândul consumatorilor pentru soluții digitale, studiul a urmărit potențialul oferit de piața locală de transferuri financiare.

Pentru acest studiu reprezentativ național, am utilizat sondajul de opinie ca metodă de cercetare, distribuit online cu ajutorul Panelului MKOR.

Obiectivele Studiului Fintech

research-romania-fintech-transfergo
Preview raport piața Fintech din România

În studiul realizat de MKOR, TransferGo a urmărit o serie de obiective de cercetare:

  • Obiceiuri, percepții și atitudini legate de transferurile de bani;
  • Profilul consumatorului român care efectuează – sau care nu efectuează – transferuri financiare;
  • Potențialul pieței locale de transferuri de bani.

Raportul final a reușit să ofere o imagine de ansamblu a pieței potențiale, incluzând analize detaliate privind profilul consumatorului existent și potențial, brand awareness pentru aplicațiile de transferuri de bani, precum și ocazii pentru efectuarea transferurilor (trimitere versus primire).

În plus, echipa MKOR a analizat și non-userii (persoanele care nu utilizează servicii online / mobile pentru transferul banilor) și motivele pentru care aceștia sunt reticenți la astfel de aplicații.

Despre TransferGo

transfergo-romania
TransferGo – Serviciu Fintech de Trimis Bani

TransferGo este o companie de transfer de bani online, internațional și local, pentru persoanele care doresc să trimită bani celor apropiați.

Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015, iar în 2019 a atins totalul de un milion de utilizatori.

Despre Cercetare

  • Piața vizată: România
  • Metoda cercetare: sondaj de opinie online (CAWI), cu ajutorul Panelului MKOR.

Follow-up Studiu

În luna Noiembrie 2019, TransferGo lansează serviciul de transferuri financiare locale în România, facilitând trimiterea instantanee de bani între toate cardurile emise în țară. Mai multe informații despre serviciul proaspăt lansat de TransferGo găsești într-un articol publicat de Revista Biz.

Contactează-ne pentru propriul proiect fintech

Ți-a plăcut? Suntem aici pentru a te ajuta. Împreună vom alege cea mai bună metodologie pentru proiectul tău de cercetare.

Folosește formularul de mai jos pentru a intra în contact cu noi, specialiștii MKOR cu experiența necesară pentru a dezvolta orice business.

Studiile MKOR în context COVID-19

Epidemia de COVID-19 impactează comportamentele de consum la niveluri greu de anticipat. În acest context, consultanții MKOR se informează constant privind modalitățile de abordare recomandate de comunitatea de research, pentru a le putea include în analizele de previzionare a comportamentelor de consum.

De asemenea, MKOR derulează proiecte proprii de cercetare privind impactul epidemiei de coronavirus, atât la nivelul populației generale, cât și în mediul de afaceri. Le puteți descărca gratuit din secțiunea dedicată Studiilor proprii.