Mulți dintre românii plecați peste hotare se întorc în țară în această perioadă, pentru a sărbători Paștele alături de familiile și prietenii lor. O mare parte dintre aceștia aduc cu ei și noii prieteni sau familiile formate în țările de adopție, pentru a petrece românește și a vizita cele mai frumoase locuri din țară.

98% dintre românii plecați peste graniță le recomandă prietenilor lor să viziteze România

Avem peste 4 milioane de români plecați peste granițe, iar 98% dintre aceștia își îndeamnă noile cunoștințe din țările de adopție să viziteze România, conform unui studiu realizat de MKOR Consulting în comunitățile de români din peste 60 de țări.

Aceasta înseamnă aproape 4 milioane de ambasadori veritabili pentru turismul românesc împrăștiați în toate colțurile lumii, care le povestesc străinilor cu pasiune despre locurile și lucrurile frumoase care pot fi văzute în România.

Top-Destinatii-Recomandate-Strainilor

Zonele de munte, Transilvania și Maramureșul sunt destinațiile despre care românii le povestesc cel mai mult prietenilor lor din țările de adopție

Întrebați ce destinații le recomandă prietenilor lor străini să viziteze, respondenților studiului MKOR le-a fost dificil să se oprească la un singur loc. Așa au ajuns să menționeze peste 70 de destinații și obiective, de la orașe, la stațiuni, trasee montane și plajele litoralului românesc, până la obiective turistice naturale, culturale și istorice.

”Sunt atât de multe! Le-aș propune un tur al țării care să acopere atât orașele, precum Cluj, Sibiu, Sighișoara, Brașov, Timișoara, Oradea, dar și munții (pe jos sau cu mijloc de transport). În plus, i-aș mai trimite în Maramureș, unde datinile ies foarte bine în evidență. Aș mai ieși cu ei la un grătar de 1 mai pentru aroma unică a mititeilor cu muștar :))” — Edgar, Canada.

Zonele de munte sunt destinațiile pe care cea mai mare parte a românilor din diaspora, le recomandă cunoștințelor din străinătate. 39% dintre ambasadorii turismului românesc îi îndrumă pe aceștia să viziteze stațiunile și traseele montane, cele mai frecvent menționate fiind obiectivele de pe Valea Prahovei.

Aproape un sfert (23%) dintre cei ce trăiesc în afara țării le povestesc prietenilor lor despre frumusețile Transilvaniei, îmbiindu-i astfel să o viziteze.

Maramureșul este cea de-a treia destinație în topul celor mai recomandate străinilor de către cei plecați peste granițe: 13% dintre aceștia își îndeamnă prietenii să viziteze zona Maramureșului, deseori menționat alături de Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Pe lângă cele trei destinații turistice cel mai frecvent recomandate, în top se regăsesc și Bucureștiul, Sibiu, Moldova cu ale ei mănăstiri, Delta Dunării și Litoralul Mării Negre, fiecare dintre ele menționate de câte 12% dintre respondenții cercetării realizate de MKOR.

Studiul “Brandurile Ambasador ale României” a fost realizat de MKOR Consulting în perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un eșantion de 1,115 respondenți din diaspora românească din 63 de țări din întreaga lume.

mkor-paste-fericit

MKOR îți urează sărbători inspirate!

Echipa MKOR intenționează să se bucure de vacanță și de vremea frumoasă, ceea ce își dorim și ție. Îți urăm sărbători alături de cei dragi, mâncare gustoasă și tot ce-i prielnic ție, astfel încât să te reîncarci cu energie.

Ne revedem curând, cu mai mult entuziasm și spor în toate!