MKOR Consulting a desfășurat pentru INCDTIM Cluj-Napoca o amplă cercetare de piață pentru analiza pieței țintă și pentru evaluarea oportunității de dezvoltare în sectorul bioeconomiei.

În cadrul cercetării au fost cuprinse trei sectoare de activitate, și anume:

  • sectorul farmaceutic & suplimente nutritive;
  • sectorul agroalimentar;
  • tehnologii de mediu.

În prima parte a studiului au fost identificate prin desk-research tendințele, evoluția și principalii jucători din România pentru fiecare dintre cele trei domenii vizate.

De asemenea, printr-o analiză legislativă națională și la nivel european dedicată fiecărui domeniu, am identificat principalele reglementări legale care pot juca un rol important în dezvoltarea INDTIM.

analiza-sector-bioeconomie
Raportul de cercetare

A doua parte a cercetării a avut ca obiectiv principal identificarea nevoilor pentru sectorul de cercetare-dezvoltare și s-au folosit interviurile în profunzime cu persoane de decizie din companiile de top identificate ca potențiali parteneri pentru INCDTIM Cluj-Napoca, în cadrul primei etape.

Pe baza datelor culese în cele două etape de cercetare, echipa MKOR Consulting a formulat o serie de caracteristici ale tendințelor și oportunităților pieței pentru fiecare dintre cele trei sectoare de activitate, oferind astfel clientului INCDTIM un instrument util pentru înțelegerea pieței în care activează.

Recomandările trasate de echipa MKOR atrag atenția asupra unor servicii neacoperite de jucătorii existenți în piață, care se pot traduce în oportunități de dezvoltare pentru INCDTIM, dar și asupra posibilității de colaborare cu companii din sectorul bioeconomiei.

Despre INCDTIM Cluj-Napoca

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare este singurul institut naţional de cercetare dezvoltare din regiunea de Nord-Vest, reacreditat în 2008. Acesta deține dotare la standarde europene și oferă servicii de cercetare precum spectrometria de masă, cromatografia şi fizica ionilor, fizica sistemelor nanostructurate, fizică moleculară şi biomoleculară şi tehnologia izotopilor stabili.

Piața vizată

  • România

Metodologia utilizată

  • Desk-research
  • Interviuri de profunzime

Website

Recomandarea INCDTIM

Ne face o deosebită plăcere să recomandăm firma MKOR pe care în urma colaborării recente o considerăm ca fiind unul dintre cei mai profesioniști jucători în domeniu.
Firma MKOR a efectuat pentru noi un Studiu de analiză a pieței țintă și evaluarea oportunităților de dezvoltare în domeniul bioeconomiei. Materialele livrate în etapa 1 și 2, cercetarea secundară respectiv cercetarea calitativă au respectat cerințele și exigențele noastre. Concluziile și recomandările pe care ni le-au livrat au fost valoaroase și utile pentru scopul propus.
Pe parcursul desfășurării contractului am remarcat conștiinciozitatea profesională și seriozitatea echipei de lucru. Materialele livrate au fost de calitate iar comunicarea clară și concisă. S-au respectat toate termenele de lucru fixate.
Am admirat și calitatea de lider a Corinei Cimpoca, managerul firmei.

— Dr. Claudiu Filip, Director Proiect INCDTIM Cluj-Napoca

recomandare-incdtim