Cu toții ne dorim să venim cu drag la job. Cu toate că munca este apreciată în cadrul organizației în care te afli, s-ar putea să simți că rutina devine un obstacol în îndeplinirea sarcinilor tale și ale angajaților. S-ar putea să te surprindă avantajele pe care un Program de Employee Wellness le poate avea.
Programele de Employee Wellness sunt o componentă cheie în atragerea talentelor de top, menținerea bunăstării și în loializarea angajaților.
Noi ne-am gândit să îți oferim o mână de ajutor în acest sens și am compilat 121 de idei din cărți (download), experiență proprie și din experiența altor companii.
Ce este Employee Wellness?
Din ce în ce mai multe companii apelează cu încredere la Employee Wellness. Un program de Employee Wellness poate fi aliatul tău principal în termeni de creștere a afacerii, de economisire a costurilor, de lucru în echipă.
Dar ce este, până la urmă, Employee Wellness?
Employee Wellness este un program care poate fi implementat sub diverse forme în cadrul unei companii de către angajator sau de către specialistul HR.
Un astfel de program corporate urmărește să îmbunătățească starea de bine în general, oferind grijă cu precădere sănătății fizice și mentale a angajaților, cu scopul de a reduce costurile over-all și de a eficientiza productivitatea.
Văzând multitudinea de beneficii aduse, companiile sunt mai deschise să implementeze sau să dezvolte propriul program de Employee Wellness.
De ce Employee Wellness?
Dincolo de bunăstarea angajaților, compania are de câștigat pe termen lung. Prin integrarea programelor de Employee Wellness angajatorii corporate reușesc să reducă cheltuielile privind sănătatea angajaților.
Prin urmare, angajații sănătoși și fericiți costă mai puțin.
Pe lângă beneficiile de economisire, programele de Employee Wellness contribuie la formarea culturii organizaționale. Printre cele mai importante valori ale fiecărei companii se numără oamenii.
Indiferent de tipul organizației pe care o manageriezi, este important să acorzi atenție sporită oamenilor alături de care ți-ai propus să crești.
Atât marile corporații, cât și micile afaceri antreprenoriale care își propun să ajungă în top au grijă de angajații lor, de sănătatea acestora, de motivația pe care o au, de modul lor de a privi jobul, cu încredere, optimism, curaj și recunoștință.
Employee Wellness – o măsură strategică
Deficitul de talente, una din provocările căreia angajatorii caută să îi facă față, își găsește răspunsul în programele care atrag și oferă atenție dorințelor angajaților.
Programele de Employee Wellness sau de „bunăstare a angajaților” sunt o componentă importantă a culturii organizaționale din corporații sau din firme.
Aceste programe asigură o stare de bine angajaților și simt că munca lor este apreciată. Totodată, aceste programe au rolul de a atrage noi angajați și de a crește loialitatea celor deja existenți.
Succesul unui program de Employee Wellness constă în stimularea stării de bine prin mijloace – crezi sau nu! – amuzante. Secretul este să ții echipa interesată de inițiativele programului și să crești gradul de participare.
Așadar, asigură-te că inițiativele tale au umor, nu te sfii să încerci idei noi și, cel mai important, află ce valori prețuiesc angajații tăi!
Employee Wellness – factor cheie în loializarea și atragerea angajaților
Pachetul salarial nu mai reprezintă pentru angajați elementul decisiv când vine vorba de lucrul într-o companie. În prezent, chiar dacă oferta este atractivă, angajatorii sunt mai atenți la preferințele angajaților, printre acestea numărându-se și o ofertă personalizată de beneficii în funcție de nevoile și dorințele acestora.
Ce beneficii preferă angajații
Potrivit unui studiu realizat de către IRES, angajații intervievați își doresc la actualul loc de muncă tichete culturale (61%) pentru achiziționarea de cărți, bilete la evenimente culturale, etc., tichete sport (57%) pentru achiziționarea de echipament sportiv sau desfășurarea de activități sportive, dar și tichete de servicii (55%) pentru remunerarea prestațiilor de îngrijire a familiei (bone sau îngrijirea persoanelor vârstnice).
Nu există un mod corect de implementare a programelor de Employee Wellness. Multe dintre aceste idei sunt renumite pentru rezultatele lor, în timp ce altele sunt contribuții ale unor companii care știu să cum să aibă grijă de bunăstarea angajaților și pe care le recomandă cu încredere.
Indiferent de rolul pe care îl ai în organizație, angajator sau angajat, manager sau specialist HR, sperăm să găsești idei care să vă facă să veniți de drag la birou!
Știi cum arată angajații fericiți?
Ce idei implementezi în programul tău de wellness? Dacă ai sugestii pentru un program de wellness de succes ne poți scrie în comentarii sau ne poți contacta pentru a discuta la o cafea mai mult.
Ai citit tot? Comentează / abonează-te la newsletter / citește și alte postări!
Importanța Cercetării Calitative pentru Dezvoltate Sustenabilă în anul 2020
februarie 12, 2020
0 Comentarii15 Minute
Oportunitate de dezvoltare a afacerii prin mentorat pentru tineri
martie 13, 2018
0 Comentarii5 Minute