În ultimele zile, decizia Danei Nălbaru și a lui Dragoș Bucur de a-și educa fiica în sistem Homeschooling a născut un adevărat val de discuții.

De la părinți până la politicieni, de la copii la profesori, pe buzele tuturor se nasc mii de întrebări și speranțe că ceva se poate schimba în sistemul de învățământ românesc.


Update 29 Septembrie 2016: Studiu s-a finalizat, puteți să-l luați accesând pagina Rezultatele Studiului “Homeschooling în România”

Urmează articolul inițial.


Un concept adeseori întâlnit în afara țării noastre, care la noi acum prinde contur, homeschooling-ul este susținut ardent de unii și blamat de alții.

Noi, la MKOR Consulting, în calitate de companie de cercetare de piață, vrem să aflăm percepția părinților români asupra acestui stil de educare a copiilor. Apoi, cu ajutorul canalelor și pârghiilor de care dispunem, îl vom face public, pentru toți cei interesați – părinți, bunici, profesori, copii, decidenți politici. Astfel, părerea exprimată de dvs. va prinde voce.

Dragi părinți, ce părere aveți despre Homeschooling? Este sau nu acesta viabil în România? Ați adopta acest stil de învățământ pentru copiii dvs.?

Vă invităm să răspundeți mai jos la câteva întrebări despre Homeschooling, să ne spuneți părerea dvs. legat de acest subiect.

La final, dacă veți opta, vă vom trimite rezultatele studiului pe email (no spam!). Oricum ar fi, noi vom transmite aceste rezultate către mass-media și decidenții politici, astfel încât părerea dvs. să se facă auzită și, astfel, să conteze!

Răspunsurile dvs. sunt și vor rămâne anonime și confidențiale.