Studiul Homeschooling-ul în România 2016 desfășurat de MKOR Consulting a condus la o serie de concluzii cel puțin interesante, vis-a-vis de acest tip de educație, atât de controversat.

Studiul a fost derulat între 19 și 22 septembrie 2016, sub forma unui sondaj de opinie online, având un număr de 1,710 respondenți.

Am observat un interes ridicat asupra subiectului homeschooling în România, un număr foarte mare de persoane răspunzând invitației noastre, promovate pe grupurile de părinți, cu ajutorul a două bloguri adresate acestora (le mulțumim Ioanei Macoveiciuc și Andreei Constantin).

Inițiativa noastră a primit un număr impresionant de răspunsuri din partea părinților interesați să-și exprime părerea într-un cadru organizat, asupra acestui subiect.

Raport gratuit: Click aici pentru a downloada raportul studiului Homeschooling în România – conține toate infromațiile pe care le-am aflat cu acest studiu de piață

Respondenți

Profilul dominant al respondentilor îl reprezintă persoanele cu copii (85%), de gen feminin (91%), cu studii superioare (facultate şi peste – 93%), din mediul urban (95%, dintre care 48% din Bucureşti), segmentul de vârstă 25-44 ani (93%).

Percepția românilor asupra homeschoolingului

Marea majoritate a respondenţilor — 95% — au auzit despre homeschooling, iar 73% știu despre existența școlilor-umbrelă. Din întregul studiu reiese un interes ridicat pentru luarea în considerare a homeschoolingului ca alternativă pentru educarea copiilor.

Ce vei afla din raport?

  • Care sunt motivaţiile pentru care părinţii au ales sau ar lua în considerare homeschooling?
  • Care sunt motivaţiile pentru care părinţii nu ar lua în considerare homeschooling?
  • Este homeschooling viabil în România?
  • Ar trebui reglementat legal homeschooling-ul în România?

MKOR Consulting dorește să mulțumească tuturor respondenților implicați în realizarea acestui studiu, precum și celor implicați în difuzarea și promovarea studiului începând din stadiul de colectare a datelor, până la difuzarea și publicarea rezultatelor.

Raport gratuit: Click aici pentru a downloada raportul studiului Homeschooling în România – conține toate infromațiile pe care le-am aflat cu acest studiu de piață

Doriți să realizați un studiu de piață? Contactați-ne și haideți să stăm de vorbă la o cafea.