Studiul Homeschooling-ul în România a fost desfășurat de MKOR Consulting între 19 și 22 septembrie, după anunțul cuplului Dana Nălbaru – Dragoș Bucur de a face homeschooling cu fiica lor.

Obiectivul nostru a fost acela de a explora motivațiile și atitudinile părinților vis-a-vis de acest tip de educație, fără a analiza penetrarea homeschooling în rândul populație României (după toate indiciile, prea mică pentru a fi relevantă din punct de vedere statistic).

Obiectivele studiului

Studiul, desfășurat online, a condus la o serie de concluzii cel puțin interesante, vis-a-vis de acest tip de educație, atât de controversat. Studiul a fost derulat între 19 și 22 septembrie 2016, sub forma unui sondaj de opinie online, având un număr de 1,710 respondenți.

Preluări în media

Rezultatele studiului nostru au fost preluate atât în media, cât și pe blogurile pentru părinți, fiind apreciat ca o resursă de informare pentru părinții care doresc să înceapă educația homeschooling cu copiii lor. Iată o listă a publicațiilor care au preluat informații din studiul nostru, au scris știri sau articole privitor la acesta:

Presă

Bloguri:

Rezultatele complete ale studiului sunt accesibile, gratuit, pentru download, AICI.