Rezultatele studiului Homeschooling-ul în România, desfășurat de MKOR Consulting între 19 și 22 septembrie 2016, au fost discutate pe larg în cadrul emisiunii Meditații pentru părinți cu Tily, la Radio Itsy Bitsy.


Homeschoolingul suscită în continuare interes în media, în timp ce rezultatele studiului nostru aduc o contribuție în dezbaterea unui subiect atât de controversat în România. Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR Consulting, a fost invitata lui Tilly la Radio Itsy Bitsy, unde a vorbit despre Homeschoolingul în România ca alternativă la învățământul formal.

Homeschooling – alternativa posibilă

Corina a adus în discuție faptul că mai mult de jumătate dintre părinţi ar alege homeschooling pentru copiii lor, dar nu au curaj. Studiul nostru mai relevă că 92% dintre părinți consideră că acest tip de învăţământ ar trebui reglementat în România.

Homeschoolingul este o formă de educare pentru copii, care deja începe să se manifeste vizibil și în țara noastră, prin numărul tot mai crescut de elevi români înscriși la școlile-umbrelă din străinătate, începând din 2011-2012, în special.

De ce unii părinți au ales homeschooling-ul?

Cei care au optat deja pentru acesta, motivează spunând că educarea copiilor la domiciuliu li se pare o idee bună deoarece cei mici au libertatea de a studia ce le place în ritm propriu și se pot bucura mai mult de copilărie în lipsa unui sistem tradițional demotivant și încărcat.

Curioși în continuare?

Rezultatele complete ale studiului sunt accesibile, gratuit, pentru download, AICI.

Aveți o curiozitate care necesită un studiu mai amănunțit? Noi vă putem ajuta! Contactați-ne și haideți să stăm de vorbă la o cafea.