Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting și consultant senior pe strategie, va fi prezentă ca speaker în cadrul conferinței HR 2.0 2017, organizate de Wall-Street pe 2 martie.


Ediția de anul acesta a conferinței HR 2.0, a șasea la număr, va avea tema: Deficitul de talent, lovitură puternică pentru angajatori. Cum poți atrage și reține oameni.

Corina Cimpoca, fondatorul MKOR, se va alătura specialiștilor în resurse umane, antreprenorilor, experților în servicii, trainerilor, managerilor și reprezentanților instituțiilor de stat pentru a adresa deficitul acut de talente.

Deficitul de talente cu care se confruntă companiile în ultima perioadă apasă pe umerii specialiștilor de Resurse Umane. În cadrul conferinței se vor aborda domeniile în care angajatorii întâmpină dificultăți în recrutare și se vor căuta soluții pentru îmbunătățirea acestei situații.

Teme de discuție:

  • Joburi multe, CV-uri puține. Ce impact are deficitul asupra angajatorilor?
  • Factorii care generează deficitul de talente;
  • Domeniile cu cel mai mare deficit;
  • Cum se vede deficitul de personal de la nivelul instituțiilor statului;
  • Exemple de bune practici;
  • Mijloace eficiente de identificare și selecție a angajaților potriviți;
  • Ce își doresc angajații?
  • Metode de motivare, dezvoltare și retenție a angajaților nou-intrați în companii, dar și a talentelor cu experiență.

MKOR Consulting va contribui cu expertiză

În cadrul conferinței, Corina va vorbi despre loialitatea, stabilitatea și așteptările angajaților, având ca punct de pornire două studii realizate la expertiza MKOR.

Romania’s Favorite Employers 2017

Studiul Romania’s Favourite Employers 2017, demarat de Inspire Group, prin expertiza MKOR Consulting, în perioada ianuarie-februarie a acestui an.

Romania’s Favorite Employers oferă angajatorilor informații privind imaginea lor externă, fiind un studiu realizat pe toate nivelurile de carieră, de la muncitori necalificați și studenți, până la manageri de top.

Datele preliminare arată că doi din cinci respondenți (40%) intenționează să își schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, iar principalul motiv care îi determină este acela de a avansa în carieră.

Cercetarea noastră mai arată că cea mai mare parte a celor care au promovat de cel puțin 4-5 ori în ultimii cinci ani, se află pe trepte ierarhice superioare, în timp ce 51% dintre cei aflați pe poziții de entry-level nu au promovat niciodată în ultimii cinci ani, așa cum se arată într-un articol Wall-Street.

Mai multe rezultate și concluziile studiului vor fi prezentate în cadrul Conferinței HR 2.0 2017.

Tu de ce îți iubești jobul?

MKOR Consulting va prezenta, de asemenea, și rezultatele preliminare ale studiului calitativ in-house intitulat, simplu, Tu de ce îți iubești jobul? Studiul urmărește să afle ce îi determină pe oameni să își iubească jobul, informații de altfel importante pentru orice angajator care urmărește loializarea angajaților.

Corina va prezenta în premieră o serie de key findings ale studiului legate de loialitatea, stabilitatea și așteptările angajaților. Mai mult, fondatoarea MKOR va vorbi despre beneficiile așteptate din partea angajaților, cât de loiali sunt aceștia și cât de dispuși sunt să plece în favoarea altor beneficii.

Despre Corina

Corina conduce MKOR Consulting, agenție care oferă servicii de piață, studii de satisfacție a clienților, segmentarea publicului-țintă și profilul clientului, studiul concurenței și studii de oportunitate pentru piețe noi.

Mai multe despre Corina vizitați pagina de Linkedin, iar despre activitatea MKOR accesați portofoliul agenției precum și serviciile de marketing oferite.