Vrei să afli cum o evaluare meticuloasă a satisfacției clienților poate contribui la dezvoltarea afacerii tale sau a companiei în care lucrezi?

Te invităm să explorăm împreună importanța evaluării și a îmbunătățirii satisfacției consumatorilor pentru a asigura o creștere stabilă și durabilă.

Acest articol îți va oferi insight-uri valoroase și strategii eficiente pentru evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților.

Vezi cum poți realiza studii de satisfacție cu ajutorul unei echipe de experți de la MKOR.

Relațiile armonioase cu clienții sunt esențiale pentru creșterea pe termen lung a unei companii. Atunci când clienții sunt mulțumiți, ei rămân loiali, cheltuiesc mai mult și promovează compania către cunoscuții lor sau în social media. Cheia unei satisfacții ridicate este reprezentată de înțelegerea și măsurarea anumitor indicatori ai satisfacției. Scopul final al unui astfel de studiu de satisfacție îl reprezintă livrarea unei valori reale pentru clienți astfel încât aceștia să devină promotorii afacerii tale.

Multe companii cred că știu cât sunt clienții lor mulțumiți și ce îi menține mulțumiți, bazându-se doar pe experiența angajaților cu clienții sau uitându-se doar la feedback-ul pozitiv. Însă realitatea din teren poate fi descoperită doar printr-un studiu care evaluează satisfacția clienților. Genul acesta de studii se bazează pe o metodologie standardizată, validată, precum și pe un mix de metode care să ofere o perspectivă globală asupra situației reale privind satisfacția clienților.

Atunci când o companie se concentrează să descopere gradul de satisfacție al clienților, va putea crea strategii și acțiuni care să asigure satisfacția și loialitatea acestora.

Așadar, studiile de satisfacție a clienților reprezintă un instrument deosebit de valoros, alături de studiile de brand tracking pe care o afacere le are la dispoziție pentru a-și fundamenta deciziile de business și de marketing care să-i asigure profitabilitatea și dezvoltarea.

Corina Cimpoca MKOR Romania live retail data

Cori Cimpoca MBA, fondatoarea MKOR

Ce reprezintă cercetarea satisfacției clienților?

Cercetarea satisfacției clienților reprezintă un proces meticulos de colectare, analiză și interpretare a datelor pentru a evalua nivelul de satisfacție al consumatorilor în legătură cu produsele sau serviciile oferite de compania ta.

Pe scurt, un studiu de satisfacție măsoară felul în care produsele sau serviciile unei organizații ating sau depășesc așteptările clienților.

Această investigație permite identificarea clienților fideli, precum și a celor nemulțumiți, furnizând informații valoroase pentru îmbunătățirea continuă a afacerii.

Reprezintă, de asemenea, o componentă fundamentală în cadrul strategiei de afaceri.

Ea dezvăluie diferite aspecte legate de nevoile și preferințele clienților, oferind astfel o direcție importantă pentru îmbunătățiri și adaptări specifice.

Un studiu complet al satisfacției clienților permite identificarea zonelor care necesită îmbunătățiri, opinii despre brand și evaluări despre nevoile reale ale clienților, conducând astfel la strategii mai eficiente de retenție a clienților.

loializare-client-multumit

Înțelegerea satisfacției clienților

Înțelegerea satisfacției clienților este un element vital pentru orice afacere care vizează succesul pe termen lung.

Satisfacția clienților reprezintă mult decât simpla mulțumire a clienților legată de produsele sau serviciile oferite de compania ta.

Satisfacția este legată de experiența globală pe care aceștia o au pe tot parcursul interacțiunii cu afacerea ta.

Trebuie să știi că satisfacția clienților nu reprezintă doar o măsură a calității produselor sau serviciilor, ci și un indicator al relației dintre brand și consumatorii ei.

O satisfacție ridicată a clienților poate aduce multiple beneficii, cum ar fi loialitatea acestora și recomandările pozitive către alți potențiali clienți.

Un client satisfăcut este mai probabil să revină și să continue să folosească serviciile sau produsele oferite de afacere, deci sunt mai puțin predispuși să caute alternative sau să treacă la concurență.

Mai mult, aceștia devin adesea ambasadori ai brandului, vorbind pozitiv despre experiența lor și atrăgând alți clienți potențiali.

Loialitatea clienților și retenția sunt adesea rezultatul direct al unei atenții continue acordate nevoilor și preferințelor clienților.

Analiza satisfacției clienților vă oferă posibilitatea personalizării experiențelor individuale ale consumatorilor, precum posibilitatea de a anticipa și a răspunde nevoilor și preferințelor acestora.

evalueaza-feedback-client

Evaluarea satisfacției clienților: descoperirea nevoilor și opiniilor clienților

După cum am spus și mai sus, evaluarea satisfacției clienților este o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea unei companii.

La MKOR ca parte a procesului de evaluare a satisfacției clienților analizăm următoarele componente:

 • Prețul și alte atribute ale produsului/ serviciului tău
 • Procesul de vânzare și experiența post-vânzare
 • Interacțiunea cu angajații

Pentru a înțelege mai bine sentimentele și experiențele clienților tăi este nevoie să primești și să soliciți feedback constant de la ei.

Feedback-ul clienților

În general, consumatorii sunt deschiși să ofere feedback și se așteaptă să ții cont de ceea îți comunică. În contextul economic și social actual, brandurile puternice le oferă adesea clienților lor oportunități de implicare, colaborare și co-creare, ceea ce favorizează crearea unui sentiment de apartenență și de proprietate.

Acest feedback reprezinta un aspect extrem de important al construirii unei relații puternice între consumator și brand. Feedback-ul clienților poate proveni din diverse canale, precum:

 • Feedback direct exprimat de clienți prin interacțiuni personale, apeluri telefonice sau e-mail-uri adresate echipei de suport ori vânzări.
 • Rețele sociale și recenzii online postate pe platforme precum Facebook sau Google Reviews.
 • Sondaje și chestionare periodice trimise clienților pentru a obține feedback detaliat și structurat.
 • Analiza datelor de utilizare sau comportamentale în cadrul unui site web sau al unei aplicații pentru a înțelege preferințele și comportamentele clienților.

Crearea de sondaje de satisfacție a clienților

Crearea unor sondaje eficiente și relevante pentru evaluarea satisfacției clienților este esențială pentru obținerea unui feedback valoros.

Este important ca întrebările să fie formulate într-un mod clar, ușor de înțeles pentru a evita ambiguitatea și să fie relevante pentru ceea ce se dorește să se obțină de la consumatori.

Atunci când se realizează designul unui chestionar, acesta trebuie să adreseze aspectele cheie ale experienței clienților, precum calitatea produselor/ serviciilor, timpul de răspuns al serviciului clienți, experiența de cumpărare etc.

Pentru a asigura o rată de răspuns cât mai mare și astfel, o relevanță cât mai mare a sondajului, acesta trebuie să fie distribuit în mod strategic – prin e-mail, pe site-ul web al companiei, în alte aplicații online pentru a crește rata de participare și accesibilitatea pentru clienți.

Sau poți să beneficiezi de serviciile unei agenții de cercetare de piață specializată care se va asigura că sondajul a fost formulat în acord cu obiectivele studiului și că metodologia de cercetare oferă rezultate relevante pentru business-ul tău.

Analiza feedback-ului primit

În cadrul MKOR analiza feedback-ului nu se rezumă doar la colectarea datelor, ci și la înțelegerea profundă a acestora pentru a lua măsuri eficiente pentru afacerea ta. Feedback-ul este segmentat în funcție de obiectivele de cercetare și prioritizează problemele sau zonele de îmbunătățire rezultate.

Ne străduim să identificăm tendințele și modelele care se repetă din feedback-ul primit pentru a înțelege cauzele ale anumitor probleme sau zone de satisfacție/ insatisfacție.

Pe baza raportului primit de la noi, vei putea să-ți fundamentezi deciziile și acțiunile companiei cu scopul de a implementa schimbări tangibile care să răspundă nevoilor și preferințelor exprimate de clienți.

Din experiența noastră, evaluarea satisfacției clienților reprezintă un proces continuu și vital în evoluția unei afaceri.

Companiile care investesc în aceste metode de evaluare nu numai că își înțeleg mai bine clienții, dar și își optimizează operațiunile pentru a le satisface nevoile într-un mod mai eficient și mai precis.

Atunci când o companie investește în măsurarea și îmbunătățirea satisfacției clienților, aceasta contribuie semnificativ la consolidarea relațiilor cu proprii consumatori.

Un client mulțumit revine atât pentru a achiziționa produse sau servicii suplimentare, cât și devine un ambasador al brandului, recomandând cu încredere produsele sau serviciile companiei și altor potențiali clienți.

Această recomandare organică și pozitivă are un impact semnificativ asupra bazei de clienți, generând noi afaceri și extinzând rețeaua de consumatori fideli.

Mai mult decât atât, clienții mulțumiți sunt predispuși să facă achiziții repetate, contribuind astfel la creșterea valorii totale a încasărilor. Ei devin clienți recurenți, aducând venituri constante și stabilind o fundație solidă pentru succesul pe termen lung al companiei.

În acest caz, vorbim despre customer lifetime value (valoarea pe tot parcursul cât cineva este clientul unei companii). Această valoare este o metrică esențială pentru evaluarea performanței pe termen lung a unei afaceri.

Cu cât un client rămâne fidel și efectuează achiziții pe o perioadă mai îndelungată, cu atât customer lifetime value crește.

Interpretarea datelor în evaluarea satisfacției clienților: o analiză profundă a experienței și opiniilor clienților

Evaluarea satisfacției clienților nu se rezumă doar la colectarea de date, ci și la înțelegerea profundă a acestora. Iar în acest context contează foarte mult modul de analiză a datelor cantitative și calitative, interpretarea feedback-ului, precum și identificarea tendințelor și a punctelor de îmbunătățire.

 1. Analiza datelor cantitative și calitative

Datele cantitative includ metrici numerice precum rating-uri, scoruri de satisfacție, timp de răspuns etc. Analiza acestor date oferă o perspectivă numerică și comparativă asupra satisfacției clienților.

Datele calitative sunt formate din comentariile, feedback-ul scris sau verbal al clienților constituie date calitative. Acestea oferă o perspectivă profundă asupra experienței și sentimentelor clienților.

 1. Interpretarea feedback-ului

Feedback-ul venit de la clienții tăi te ajută să identifici punctele cheie care contează pentru acesta, iar dacă ții cont de el, atunci afacerea ta are potențial mare de creștere.

Feedback-ul negativ reprezintă o oportunitate de a identifica problemele și de a le remedia. Interpretarea acestui feedback permite identificarea zonelor problematice pentru a dezvolta mecanisme de rezolvare a acestor problemele cu scopul de a îmbunătăți experiența clienților.

Feedback-ul pozitiv arată ce funcționează bine și ce îi mulțumește pe clienți. Interpretarea acestui feedback permite identificarea factorilor care contribuie la satisfacția clienților și poate oferi indicii despre strategiile eficiente pe care le poți amplifica.

 1. Identificarea tendințelor și a punctelor de îmbunătățire

Analiza datelor pe termen lung poate dezvălui tendințe și modele recurente în feedback-ul clienților. Identificarea acestor tendințe ajută la anticiparea nevoilor și la identificarea problemelor înainte ca acestea să devină mai mari.

Interpretarea datelor evidențiază și punctele specifice care necesită îmbunătățire. Acestea pot fi servicii, produse sau procese care necesită ajustări pentru a răspunde mai bine așteptărilor clienților.

Interpretarea datelor în evaluarea satisfacției clienților este cheia pentru transformarea informațiilor în acțiuni concrete. Companiile care investesc timp și resurse în analiza profundă a feedback-ului clienților, înțelegerea sentimentelor acestora și identificarea zonelor de îmbunătățire sunt mai capabile să creeze experiențe care să îi fidelizeze și să le satisfacă pe deplin nevoile. Acest proces continuu de analiză și ajustare reprezintă fundația pentru o relație puternică și durabilă între o companie și clienții săi.

apartenenta-brand

Strategii de îmbunătățire a satisfacției clienților: creând experiențe remarcabile

La MKOR, noi considerăm că satisfacția clienților reprezintă coloana vertebrală a oricărei afaceri de succes. Pentru a asigura că experiența clienților este întotdeauna una pozitivă și satisfăcătoare, strategiile de îmbunătățire trebuie să fie constante și adaptate. Iar în acest context, există trei piloni care au un impact major asupra satisfacției clienților:

 1. Adaptarea produselor și serviciilor

Este important să realizezi cercetări ample pentru a înțelege în profunzime nevoile, preferințele și așteptările clienților. Această înțelegere profundă stă la baza adaptării produselor și serviciilor oferite. La fel de importantă este și personalizarea ofertei.

Adaptează produsele și serviciile pentru a răspunde cerințelor specifice ale diferitelor segmente de clienți. O abordare personalizată poate crea o legătură mai puternică și poate spori satisfacția clienților.

De măsura în care produsul sau serviciul tău răspunde nevoilor și dorințelor clienților tăi, depinde succesul afacerii tale sau al companiei în care lucrezi.

 1. Îmbunătățirea interacțiunilor cu clienții

În toate acțiunile companiei tale, concentrează-te să asiguri o experiență uniformă și de calitate în fiecare interacțiune cu clienții, indiferent de canalul de comunicare sau punctul de contact. Consistența și calitatea transmit un mesaj clar despre angajamentul companiei față de satisfacția clienților.

Este deopotrivă important să simplifici procesele pentru clienți, reducând barierele care pot apărea în interacțiunile lor cu afacerea ta. Gradul de dificultate sau ușurința în accesarea serviciilor și produselor sporește insatisfacția sau satisfacția clienților.

 1. Crearea unei culturi centrate pe client în companie

Investește în formarea și implicarea angajaților în furnizarea unei experiențe centrate pe client. Ei reprezintă un element esențial în transmiterea valorilor și preocupărilor companiei față de satisfacția clienților.

Colectează feedback-ul clienților și folosește aceste informații pentru a face ajustări și îmbunătățiri continue. Acest proces demonstrează angajamentul organizației față de satisfacția și ascultarea clienților.

Îmbunătățirea satisfacției clienților nu este doar un obiectiv, ci o călătorie continuă pentru orice afacere orientată către succesul pe termen lung.

monitorizeaza-satisfactie-client

Dezvoltarea de strategii de marketing mai eficiente

Studiile de brand notoriety sunt utile pentru orice afacere, indiferent de dimensiunea sau de industria în care activează, deoarece oferă informații importante despre ceea ce clienții și potențialii clienți așteaptă de la un brand și cum acesta poate fi îmbunătățit pentru a-și crește notorietatea, vânzările și întregul business, până la urmă.

Brand tracking-ul reprezintă un instrument puternic pentru măsurarea rezultatelor campaniilor de marketing, care conduc la dezvoltarea de strategii de marketing mai eficiente.

Acestea implică colectarea de date pentru a evalua gradul de recunoaștere și înțelegere a brandului tău de către publicul țintă.

La MKOR, cercetările de notorietate brand sunt adesea realizate prin intermediul sondajelor, interviurilor și / sau focus-groupuri, iar datele colectate sunt analizate și interpretate pentru a obține o imagine de ansamblu asupra notorietății și încrederii în brand.

Iată cum poți utiliza tu aceste studii pentru a măsura eficacitatea campaniilor tale:

 • Pregătirea campaniei: Înainte de a lansa o campanie, efectuează un studiu de notorietate de brand pentru a stabili nivelul actual de recunoaștere și percepție a brandului tău în rândul consumatorilor.
 • Definirea obiectivelor: În funcție de obiectivele campaniei tale (de exemplu: creșterea notorietății, îmbunătățirea atașamentului emoțional față de brand sau creșterea intenției de cumpărare), stabilește metrici specifice pe care le vei urmări. Iar un studiul de brand tracking va fi aliatul tău în a putea obține rezultatele dorite, atât timp cât îți stabilești obiective realiste bazate pe date colectate de la publicul tău țintă.
 • Implementarea campaniei: Lansează campania și monitorizează evoluția rezultatelor. Poți utiliza studiile de notorietate de brand în timp real sau în anumite perioade prestabilite pentru a evalua impactul campaniei. La MKOR dezvoltăm strategia de brand tracking împreună cu tine pentru a-ți înțelege cât mai bine business-ul. Apoi, creăm studii de brand tracking adaptate nevoilor companiei tale. La noi totul este ca în croitorie: made to measure.
 • Analiza datelor: După campanie, compară datele post-campanie cu datele pre-campanie pentru a evalua diferențele. Noi îți oferim un raport cu rezultatele obținute cu ajutorul celor mai bune instrumente de brand tracking. Noi te putem sprijini în ambele etape prin analiza percepției publicului tău țintă referitor la campania derulată, astfel încât tu să poți ajunge să-ți cunoști consumatorii mai bine.
 • Ajustări și îmbunătățiri: Folosește rezultatele pentru a face ajustări la strategia de marketing și pentru a îmbunătăți campaniile viitoare. Echipa MKOR te ajuta să înțelegi cum poți utiliza acele date pentru a măsura succesul acestei campanii, precum și pentru a dezvolta pe viitor campanii de marketing mai eficiente.

După cum vezi, studiile de notorietate brand pot ajuta la dezvoltarea de strategii de promovare personalizate care să se potrivească nevoilor specifice ale consumatorilor brandului tău.

Aceste cercetări pot contribui la identificarea modurilor de a aborda diferite segmente ale consumatorilor și de a le comunica mesaje personalizate, care să asigure succesul implementării strategiei tale de marketing.

Orice afacere are nevoie să înțeleagă cât mai bine nevoile și preferințele consumatorilor.

Aceste informații valoroase pot fi utilizate pentru a dezvolta și îmbunătăți produsele și serviciile oferite sau pentru a identifica lacunelor în piață, adică zonele în care există o nevoie nesatisfăcută.

În acest fel puteți dezvolta noi produse și servicii care să răspundă nevoilor consumatorilor și pentru a vă crește astfel cota de piață.

monitorizeaza-notorietarea-brandului

Măsurarea impactului strategiilor implementate

Implementarea de strategii pentru a îmbunătăți satisfacția clienților este doar începutul. Măsurarea impactului acestor strategii este esențială pentru a evalua eficacitatea și a face ajustări în funcție de rezultatele obținute.

 1. Monitorizarea continuă a satisfacției clienților

Asigurarea unei monitorizări continue a satisfacției clienților este esențială pentru menținerea unei perspective actualizate asupra nevoilor și experiențelor acestora. Pentru a realiza acest lucru, implementarea unui sistem robust și continuu de colectare a feedback-ului și de analiză a datelor este crucială.

Continuă să aduni feedback de la clienți prin intermediul sondajelor periodice, interacțiunilor personale și analizării datelor de comportament pentru a monitoriza schimbările în percepția și satisfacția lor.

MKOR te poate ajuta cu realizarea unui studiu privind satisfacția clienților tăi și ne poți contacta completând formularul de aici.

 1. Evaluarea inițiativelor de satisfacție a clienților

Evaluează costurile asociate implementării strategiilor de îmbunătățire a satisfacției clienților în comparație cu beneficiile obținute. Aceste beneficii pot include creșterea vânzărilor, retenția clienților, reducerea costurilor de suport clienți etc.

Compară impactul inițiativelor de satisfacție a clienților cu perioadele anterioare sau cu benchmark-uri din industrie pentru a evalua progresul și succesul obținut.

Prin implementarea unui sistem de recenzii și evaluări detaliate, Amazon a creat o comunitate de cumpărători care se bazează pe opinii și recomandări, consolidând astfel încrederea clienților și generând vânzări mai mari.

De asemenea, MKOR poate contribui cu realizarea unui studiu care să aibă ca scop măsurarea impactului strategiilor implementate pentru a crește satisfacția clienților. Genul acesta de studii este foarte important pentru evaluarea succesului și ajustarea continuă a eforturilor de bani și timp ale companiei.

 

MKOR: Abordarea în evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților

MKOR este agenție de cercetare de marketing, deja de 11 ani pe piața românească. Avem o  abordare analitică și holistică în cercetarea de piață și consultanță. În ceea ce privește studiile de evaluare a satisfacției clienților, utilizăm diverse metode de cercetare și analiză pentru a evalua și îmbunătăți experiența consumatorilor clienților noștri.

 1. Analiza detaliată a datelor

MKOR utilizează date cantitative și calitative pentru a obține o înțelegere profundă a comportamentului și preferințelor clienților. Prin analiza datelor, identifică tendințe, modele și puncte critice care afectează experiența clienților.

 1. Implementarea strategiilor personalizate

MKOR te poate ajuta în dezvoltarea de strategii personalizate pentru îmbunătățirea experienței clienților tăi, adaptându-le la nevoile specifice ale industriei în care activează compania ta.

Aceste strategii pot include optimizarea proceselor, îmbunătățirea serviciilor sau produselor și dezvoltarea unor programe de loialitate.

Raportul pe care îl vei primi din partea noastră în urma analizei datelor colectate de la clienții tăi va fi un instrument esențial pentru dezvoltarea unor procese și strategii menite să sprijine creșterea satisfacției consumatorilor sau să aducă îmbunătățiri semnificative.

Ne concentrăm pe furnizarea de rapoarte de analiză concise, prezentând informațiile extrase din studiu într-un format accesibil și ușor de înțeles, generând astfel acțiuni clare pentru strategiile de marketing sau afaceri.

În general, rapoartele noastre cuprind informații despre:

 • Contextul și obiectivele studiului
 • Metodologia utilizată în cercetare
 • Eșantionul de respondenți și caracteristicile demografice
 • Principalele constatări ale cercetării, incluzând atât punctele forte, cât și pe cele slabe referitoare la satisfacția clienților
 • Recomandări pentru îmbunătățirea relației cu clienții

Dacă ești interesat de un studiu continuu pentru a monitoriza evoluția satisfacției clienților și pentru a-ți îmbunătăți în mod constant afacerea, te încurajăm să ne contactezi pentru a primi o ofertă personalizată.

Ce spun partenerii noștri despre colaborarea cu MKOR?

recomandare-avis

recomandare-iulius

Rapoartele MKOR sunt concepute creativ, incluzând grafice, diagrame și alte elemente vizuale care facilitează înțelegerea și reținerea informațiilor.

Explicațiile furnizate alături de grafice sunt concise, clare și specifice, oferind suficientă detalii pentru a fi transformate în pași acționabili pentru viitoarele strategii de marketing și de afaceri referitoare la satisfacția clienților.

 1. Evaluarea impactului și rezultatelor

Cu ajutorul MKOR și a unui studiu de evaluare a satisfacției clienților, poți monitoriza și evalua constant impactul strategiilor implementate, utilizând indicatori de performanță cheie pentru a măsura rezultatele privind satisfacția consumatorilor tăi.

Rezultatele obținute în urma realizării studiului sunt analizate și interpretate pentru a identifica aspectele care funcționează și cele care necesită ajustări.

Un studiu de evaluare a satisfacției clienților este ca un termostat care îți arată așa cum este în realitate relația dintre consumatorii tăi și afacerea ta sau compania pentru care lucrezi.

Rezultatele studiului de evaluare a satisfacției clienților vor contribui la definirea de strategii de amplificare și de îmbunătățire, pentru creșterea loialității și consolidarea brandului în piață.

La MKOR considerăm că o abordare analitică și adaptabilă în evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților poate fi esențială pentru succes.

Recomandarea noastră este să folosești datele colectate de la consumatorii tăi într-un mod eficient și să adaptezi strategiile de business și de marketing în funcție de nevoile și feedback-ul clienților.

cercetare-piata-satisfactie-clienti

Provocările și bune practici în evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților

În lumea afacerilor, evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților reprezintă un proces complex, însoțit, în mod evident, de diverse provocări. Cu toate acestea, un studiu realizat de o agenție de cercetare se bazează pe anumite practici testate și respectă rigorile cercetării științifice care pot depăși aceste obstacole și pot conduce la îmbunătățiri semnificative.

În cazul în care dorești să faci in-house un astfel de studiu, obținerea de date precise și semnificative este adesea dificilă, mai ales în contextul unei cantități mari de informații disponibile. Identificarea datelor relevante și fiabile poate fi o provocare majoră.

De asemenea, interpretarea feedback-ului poate fi subiectivă și poate necesita o analiză profundă pentru a extrage informațiile esențiale care să genereze acțiuni eficiente.

Așa încât îți recomandăm să apelezi la o agenție specializată care are capacitatea de a realiza un astfel de studiu în mod obiectiv.

Apoi, pentru a obține un studiu de evaluare a satisfacției clienților este foarte important să stabilești obiective precise și realiste pentru a orienta cercetarea și acțiunile ulterioare.

Combinarea mai multor metode de cercetare, cum ar fi sondajele, analiza datelor comportamentale și interviurile, poate oferi o imagine mai cuprinzătoare a satisfacției clienților.

Implicarea clienților în procesul de feedback și comunicarea transparentă a modului în care se utilizează aceste informații pentru îmbunătățirea experienței lor pot consolida legătura cu aceștia.

Monitorizarea periodică a satisfacției clienților și adaptarea strategiilor în funcție de schimbările de piață și feedback-ul clienților sunt esențiale pentru menținerea relevanței și eficacității.

Evaluarea și îmbunătățirea satisfacției clienților sunt procese fundamentale pentru succesul unei afaceri, însă acestea vin la pachet cu provocări unice.

Adoptarea celor mai bune practici din industria cercetărilor de piață și colaborarea cu o agenție specializată poate ajuta companiile să navigheze aceste provocări și să dezvolte strategii care să conducă la o experiență îmbunătățită pentru clienți și la creșterea afacerii.

MKOR oferă soluții inovatoare bazate pe AI care permit companiilor să-și automatizeze procesul de colectare a recenziilor și să măsoare în mod continuu satisfacția clienților.

Cu ajutorul unor funneluri de marketing personalizate facilităm procesul de colectare a recenziilor.

Pe lângă colectarea de feedback, oferim și soluții de măsurare continuă a performanței și a anumitor indicatori cheie de performanță (KPIs). Prin implementarea unor dashboards-uri bazate pe AI (inteligența artificială) oferim companiilor posibilitatea să monitorizeze în timp real evoluția lor în ceea ce privește satisfacția clienților, precum și să urmărească anumiți KPIs esențiali.

Beneficiul major pentru companie este că îi permite intervenții rapide și ajustări strategice pentru a asigura o experiență a clienților constantă și satisfăcătoare.

De ce merită să derulezi un studiu al satisfacției împreună cu MKOR

Există articole sau specialiști în domeniu care îți recomandă ca după finalizarea unei achiziții, să soliciți feedback prin email sau telefon, demonstrând astfel interesul și atenția companiei față de clienți. Că pentru o relație de lungă durată, întrebările deschise facilitează comunicarea, oferindu-le clienților posibilitatea să împărtășească experiența lor despre produse și servicii.

Dar a pregăti formulare pe platformele de comunicare pentru a-i încuraja să-și exprime opinia sau să monitorizezi rețelele sociale pentru a analiza percepția clienților reprezintă un efort major și constant, iar dacă aceste acțiuni nu sunt realizate în mod consecvent și unitar, s-ar putea ca rezultatele obținute să nu fie  relevante sau să nu reflecte întocmai realitatea.

Astfel că dacă ești interesat să derulezi un astfel de studiu în compania unde lucrezi, te invităm să ne contactezi și să stabilești o întâlnire cu unul dintre consultanții noștri.