Dacă ai ajuns aici, înseamnă că știi că MKOR este o agenție inovativă de cercetare de piață. Facem parte din ecosistemul de business românesc de peste 10 ani. Și ne-ar plăcea să mai știi despre noi că ne concentrăm să ajutăm antreprenorii cu viziune să își atingă potențialul de creștere prin intermediul datelor, adică a informațiilor colectate din piață despre diferite industrii și tipologii de clienți.

Noi, la MKOR, credem foarte mult în efectul de sinergie al echipei. Împreună putem să asigurăm cel mai înalt nivel de calitate a datelor colectate și a analizelor derulate. Livrăm, apoi, către clienții noștri datele îmbrăcate în rapoarte elegante, care spun o poveste ușor de parcurs și de înțeles.

Nu le știm pe toate, dar împreună suntem mai buni, pentru aici intervine puterea echipei.

În majoritatea companiilor, clientul este pe primul loc. La MKOR știm că dacă noi ca echipă și ca oameni nu suntem O.K., nici nu putem livra performanță clienților noștri. Așa că munca la MKOR înseamnă:

  • Să oferim feedback și să fim onești unii cu alții – respect reciproc
  • Să ne dezvoltăm constant – învățare continuă
  • Să fim inovativi și curioși
  • Să fim flexibili
  • Să petrecem timp împreună în afara biroului și a muncii
  • Să punem pasiune în ceea ce facem, să fim perseverenți – profesionalism în tot ceea ce facem

Puterea se regăsește în diferențe, nu în similarități. (Stephen Covey)

La MKOR credem în diversitate și căutăm să fim cât mai diferiți ca experiență și gândire. Backgroundul educational și profesional al echipei de consultanți (inclusiv cei externi) este extrem de divers, ceea ce ne permite să avem o abordare unică, să oferim soluții personalizate, adaptate fiecărui client.

Ne mândrim că avem experiențe diferite și pentru a demonstra dedicarea noastră pentru acest principiu, în 2018 am semnat Carta Diversității. Iar începând de atunci am derulat trei studii care au analizat percepția angajatorilor și angajaților despre diversitate. Mai multe detalii găsești aici, aici și aici.

Cu toții avem nevoie de oameni care să ne dea feedback. Așa creștem. (Bill Gates)

La MKOR lucrăm mult cu feedback și deschidere. Nu am putea livra performanță dacă nu am analiza cu atenție roadele muncii noastre. Nu desființăm ideile, ci le ascultăm cu atenție oricât ar fi de trăsnite și căutăm argumente despre cum le putem pune în practică.

Una dintre valorile noastre este că ne bazăm pe respect reciproc. Oferim încredere și solicităm seriozitate în privința muncii. Fiecare dintre noi își asumă responsabilități clare în interiorul echipei și acționează făcând uz de toate cunoștințele și capacitățile pe care le are.

Modul în care ne facem treaba în mod individual reprezintă un semn de respect față de ceilalți membri ai echipei. Suntem atenți să nu ratăm deadline-uri și să nu ne încurcăm unii pe alții, mai ales că de cele mai multe ori, rezultatele cuiva din echipă pot depinde de cele ale altor 2-3 colegi.

Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi pentru totdeauna. (Mahatma Gandhi)

Ai auzit de kaizen? Kaisen este un principiu japonez care se bazează pe îmbunătățiri mici și constante. La MKOR aplicăm acest principiu al dezvoltării continue atât cu oamenii din echipă, cât și în procesele de muncă sau metodologiile pe care ne bazăm cercetările și studiile pentru clienții noștri.

Învățarea continuă este iarăși una dintre valorile noastre. Noi credem că MKOR este pe atât de valoroasă, pe cât de bine pregătiți și de competenți sunt angajații ei. În era în care trăim, echipa este cel mai important asset al unei companii, pentru că echipa este cea care dezvoltă și livrează produse și servicii. Echipa face business-ul profitabil. Vorba „înțeleptului”: „Avem echipă, avem valoare”…

Una dintre practicile din companie care încurajează învățarea continuă este ședința lunară de „Learning points”, în cadrul căreia împărtășim ceea ce am învățat din proiectele derulate în ultima perioadă. De asemenea, la fiecare ședință, cineva din echipă susține o prezentare despre ultima carte citită, de business sau de dezvoltare personală. Ne concentrăm să identificăm idei pe care le putem aplica în activitatea noastră de zi cu zi.

Curiozitatea despre viață în toate aspectele ei, cred că este secretul oamenilor cu adevărat creativi. (Leo Burnett)

Nu am fi rezistat atât de mult pe piața românească, dacă nu ne-am fi reinventat constant. Iar această reinventare a fost posibilă datorită membrilor echipei MKOR. Curiozitatea ne ajută să ne cunoaștem bine clienții și nevoile lor, pentru a putea crea studii și metodologii adaptate și relevante pentru ei. De asemenea, curiozitatea ne ajută să ne dezvoltăm constant pentru că noi credem în a livra rezultate cu profesionalism.

Suntem orientați spre inovare în produsele și serviciile pe care le dezvoltăm pentru clienții noștri. Inovarea reprezintă pentru noi un modus vivendi, pentru că ne gândim constant la cum putem face lucrurile mai bine, mai rapid și mai eficient.

Suntem încăpățânați cu viziunea. Suntem flexibili în privința detaliilor… (Jeff Bezos)

Suntem flexibili în privința programului de lucru, mai ales că majoritatea dintre noi lucrăm remote în intervalul dorit de fiecare. Credem că genul acesta de flexibilitate la locul de muncă stimulează creativitatea. Totuși, credem că interacțiunile umane față în față sunt mai valoroase. Astfel că, 2 zile pe săptămână lucrăm de la birou.  Un birou fain în Cotroceni.

Talentul câștigă partide, dar munca în echipă și inteligența câștigă campionate. (Michael Jordan)

Pentru a ne asigura de coeziunea echipei, având în vedere că fiecare dintre noi ne bucurăm de program flexibil, căutăm cât mai multe ocazii pentru a ieși împreună la o bere sau un suc. Până să ne dea planurile peste cap pandemia, mergeam și în teambuildinguri. Evident, de-abia așteptăm să le reluăm. Ce ne-a împiedicat până acum a fost faptul că ne-am concentrat foarte mult pe reinventarea noastră ca agenție și pe a ne construi o echipă grit.

cum-este-sa-lucram-impreuna-la-mkor

Entuziasmul este comun. Rezistența este rară. (Angela Duckworth)

Ce înseamnă o echipă grit? Ei bine, la MKOR n-ai cum să reziști dacă nu ești perseverent sau pasionat de ceea ce faci. E important să putem lucra bine ca echipă, să ne placă să lucrăm împreună și mai ales este important să-ți placă și ție foarte mult ceea ce faci. Asta dacă vrei să devii deveni colegul nostru.

În ziua de astăzi, este foarte dificil să putem prevedea schimbările din piață și din diferite industrii, iar aici intervin perseverența și pasiunea, adică gritul. Angela Duckworth este profesor de psihologie care definește gritul ca fiind combinația dintre pasiune și perseverență pentru atingerea unui scop. Angela Duckworth a introdus acest concept în literatura de specialitate ca urmare a anilor de studii și cercetări realizate cu scopul de a descoperi ce-i face pe unii oameni de succes: talentul nativ sau munca susținută.

La MKOR apreciem talentul, bineînțeles, dar credem că efortul constant este cel care ne asigură performanța în business.

Alătură-te echipei MKOR!

cum-este-sa-lucram-impreuna-la-mkor

Ce zici: te-am convins să devii un MKORian? Dacă îți place ceea ce ai citit despre noi și vrei să faci parte din echipa noastră te invităm să consulți pagina de cariere.