A doua ediție a competiției de afaceri sociale Fabricat în Tara lui Andrei a luat sfârșit, astfel desemnându-se cei 10 câștigători premiați cu 32.000 de euro, finanțare pentru proiectele lor. Câștigătorii au fost selectați din peste 180 de idei înscrise în concurs.

Aceste proiecte își propun să genereze, în primul an de activitate, peste 35 de locuri de muncă și venituri pentru 78 de localnici.

Afacerile sociale pot fi o soluție pe termen lung pentru România. Ele creează locuri de muncă și venituri indirecte, aduc fonduri la bugetul local și, în același timp, adresează probleme sociale. Nu este ușor – în viața unui antreprenor social apar numeroase dificultăți – dar prin perseverență și “reinventare” constantă, afacerile sociale își pot demonstra utilitatea.”, declară Mona Nicolici, manager sustenabilitate în cadrul OMV Petrom. (Sursa: wall-street.ro)


Printre câștigători se numără două proiecte ce au avut la bază studii de piață realizate de MKOR Consulting.


Lista câștigătorilor este următoarea:

  1. Mihai Zaharia: ”Bunicel.ro” – Producție și comercializare de gemuri și dulcețuri în Micești, Argeș.
  2. Mihail Apostolescu: „Miere Sinceră” – Stupină turistică care va avea laborator propriu de extracție în Poiana Câmpina, Prahova.
  3. Adrian Nechita: „Iluminiș”- Atelier de design și producție a corpurilor de iluminat din lemn în Marca, Sălaj.
  4. Asociația Îngrijire Acasă: Centru de îngrijire la domiciliu în Scorțeni, Prahova.
  5. Asociația Beica Mădulari: Producție de plante aromatice și legume în Mădulari, Vâlcea.
  6. Dragoș Plopeanu și Ioana Ioniță: „Fructos” – Fabrică de dulcețuri în Gura Ocniței, Dâmbovița.
  7. Asociația Ortodoxă Filantropia Berca: Fabrică de murături și dulcețuri „Bunătăți de Acasă” în Berca, Buzău.
  8. Laura Leonte: „Cosânzeana” – Producție de seturi de cusut pe placaj perforat în Aninoasa, Dâmbovița.
  9. Lia Aron: „Dar din glie” – Producție de legume organice în comunitatea Marghita, Bihor.
  10. Mariana Ciufu: „ECO Extract” – Producție și ambalare de uleiuri vegetale în Videle, Teleorman.

Suntem bucuroși că printre cei 10 câștigători ai competiției Fabricat în Țara lui Andrei se numără și clienții noștri: Mihail Apostolescu – „Miere Sinceră” și Mihai Zaharia – ”Bunicel.ro”.

Castigatori Fabricat in Tara lui Andrei

 

În cadrul proiectului ce a vizat stupina turistică Miere Sinceră, MKOR Consulting a realizat o cercetare ce a avut ca scop identificarea disponibilităţii respondenţilor (consumatori de miere, turiști pe Valea Prahovei) de a vizita o stupină turistică din zona Valea Prahovei / Câmpina. Rezultatele obţinute au ajutat la identificarea profilului potenţialilor clienţi ai beneficiarului, disponibilitatea acestora de a vizita stupina, precum şi determinarea obiceiurilor de consum privind mierea. Pentru o mai bună reprezentativitate, proiectul a cuprins şi o analiză generală a pieţei, a concurenței (alte stupine turistice în România), dar şi a unor date statistice generale, precum traficul rutier din zona precizată (în sezon).

 

Castigatori Fabricat in Tara lui Andrei

 

Pentru Bunicel.ro, MKOR Consulting a efectuat o serie de focus-grupuri, însoţite de sesiuni de degustare pentru testarea unui produs nou pe piaţă, precum şi pentru a determina satisfacţia adusă de produsele deja existente în portofoliul Bunicel. Focus-grupurile însoţite de sesiuni de degustare au vizat consumatorii de dulciuri naturale din România. Aceste sesiuni au avut loc pe parcursul a două săptămâni la sediul MKOR Consulting. Rezultatele focus-grupurilor şi sesiunilor de degustare au condus la alegerea reţetei ce va face parte din portofoliul Bunicel și la stabilirea disponibilităţii consumatorului de a consuma anumite produse, în speță noul produs ce va fi lansat, în urma degustărilor.

MKOR Consulting pune mare preţ pe afacerile clienților săi, fiecare proiect de cercetare vizând obiective care pot să sprijine dezvoltarea acestor afaceri, pe termen scurt, mediu și lung. Acest lucru se poate vedea la finalul fiecărui proiect şi în orice discuţie pe care o avem cu fiecare dintre clienţii noştri. Ca să înţelegeţi mai bine despre ce vorbim, vă invităm să accesaţi pagina noastră de recomandări.