Apărut pentru prima oară în Statele Unite ale Americii, conceptul de ziua cea mare a reducerilor a fost pe placul multora dintre români.

Black Friday este ziua pe care mulți o așteaptă pentru a-și achiziționa electrocasnice, cosmetice, îmbrăcăminte și chiar hrană pentru necuvântătoare.

Retailerii au înțeles cererea și vin în întâmpinarea clienților cu oferte avantajoase și prețuri competitive.

Numai un singur retailer de pe piața românească a atins anul acesta de Black Friday suma de 459 milioane lei, cu 25% mai mult decât anul trecut.

Însă, Black Friday nu este doar despre câștigurile comercianților, ci și despre redirecționarea acestora spre aceia mai puțin norocoși dintre noi, care nu își permit lucruri noi, cu toate că prețul a fost redus considerabil.

Black Friday dă startul reducerilor de sărbători

Din aceste trei zile, în România cea mai cunoscută este Black Friday (Vinerea Neagră) drept ziua reducerilor și, de altfel, ziua care dă startul cumpărăturilor de Crăciun.

Este o perioadă intensă pentru retaileri și serviciile de curierat, însă cu rezultate considerabile ce se reflectă în încasări generoase și clienți fericiți.

daruieste cadou de black friday

Cyber Monday continuă reducerile în online

Lunea cibernetică, engleză Cyber Monday, este în SUA prima luni după Ziua Recunoștinței.

În această zi, angajații întorși la muncă după un weekend petrecut în goana după reduceri provocată de Black Friday, își continuă cumpărăturile online de la serviciu

Încă un prilej pentru marii retaileri care vând în online să își atragă clienții cu oferte generoase.

cyber-monday-reduceri

Giving Tuesday dă startul faptelor bune de sărbători

Însă și mai puțin cunoscută la noi este Marțea Dăruirii sau Giving Tuesday.

Pe scurt, este o mișcare internațională care a pornit în New York în 2012 ca o urmare la Black Friday și Cyber Monday. Se sărbătorește în ultima marți din noiembrie.

În timp ce Black Friday dă startul reducerilor de sezon, Giving Tuesaday dă startul actelor de caritate și de solidaritate din perioada sărbătorilor de iarnă.

Anul trecut, s-au strâns peste 300$ milioane donații în bani.

hashtag puneinima

Giving Tuesday – ziua mondială a faptelor bune

Ce este?

Ziua de Giving Tuesday este despre a dărui timp, resurse (bani, produse, expertiză) și de a pune inimă pentru cauzele care au nevoie de vocea ta.

Giving Tuesday este o zi pentru a dărui, în care poți încuraja atât angajații, cât și clienții să facă o faptă bună!

Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Din 2017 Giving Tuesday se sărbătorește și în România. Poți da vestea bună mai departe cu hashtag-ul #GivingTuesdayRO.

De ce să te implici?

Giving Tuesday este o oportunitate pentru compania ta de a susține o cauză în care tu și echipa ta credeți sau care se integrează cu valorile brandului. Împreună, vă puteți implica într-o campanie de fundraising, de conștientizare sau un eveniment de voluntariat.

maini înscrucișate

La nivel de companie, Giving Tuesday aduce o serie de beneficii:

  • este o ocazie prin care oferiți înapoi societății,
  • vă consolidați poziția de companie responsabilă social,
  • vă aliniați cu valorile asumate ca brand,
  • este o oportunitate de implicare a întregii echipe prin voluntariat și de sudare a relațiilor interpersonale,
  • veți oferi zâmbete 🙂

Cum să te implici?

Ideea este simplă, identificați cauza sau organizația pe care doriți să o susțineți, nevoia din comunitatea voastră, iar apoi faceți lumea mai bună prin contribuția voastră.

Contribuția poate fi o sumă de bani sau produse donate, ore de voluntariat, campanii de conștientizare sau de fundraising sau oferindu-vă expertiza și serviciile.

Webiste-ul oficial al mișcării Giving Tuesday din România, a întocmit o listă de idei de acțiuni, resurse și studii de caz care să te inspire.

Donează sânge! Spre exemplu, o inițiativă necesară și frumoasă vine de la Galantom care mâine, 27 noiembrie, de Giving Tuesday, va coordona o campanie de donare de sânge. Dacă dorești să te alături inițiativei, consultă pagina evenimentului aici.

giving-tuesday-mkor

MKOR susține Peditel de Giving Tuesday

Deoarece suntem adepții „practice what you preach”, am ales ca marțea aceasta să ne angajăm să dăruim din expertiza noastră unei cauze care susține sănătatea în rândul copiilor.

Astfel, Giving Tuesday este prilejul cu care facem primul pas înspre implementarea proiectului de măsurare a satisfacției beneficiarilor liniei telefonice Peditel.

Peditel este singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, call-center înființat în 2014 de Fundația Părinți din România. Se adresează tuturor părinților, cărora le oferă sfaturi medicale profesioniste pentru afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, la orice oră din zi sau din noapte.

Linia telefonică Peditel este necesară și utilă pentru părinți deoarece aceștia beneficiază de asistență telefonică direct de la medici pediatri.

Deoarece ne place demersul lor și dorim să îl susținem, am hotărât să sprijim această cauză oferind ceea ce știm să facem mai bine: servicii de cercetare.

Specialiștii MKOR vor lucra pentru Peditel cu aceeași dedicare și profesionalism pe care le oferă clienților. Aceștia vor crea și implementa chestionare de satisfacție pentru beneficiarii serviciului telefonic, anume părinții sau îngrijitorii copiilor. Rezultatele colectate și recomandările formulate de MKOR vor duce la un control mai bun a serviciilor de asistență pediatrică pe care echipa de medici, voluntari și coordonatori le oferă non-stop.

Ne dorim ca prin implicarea noastră să aibă un impact direct asupra controlului calității serviciilor oferite de Peditel și astfel să îi ajutăm pe părinții și copiii care beneficiază de asistența echipei de medici.

Alătură-te oamenilor de bine!

Dacă ți-am stârnit curiozitatea privind cauzele în care ne implicăm și serviciile pe care le oferim, te invităm să te abonezi la newsletter.

Cu siguranță vei primi tips & tricks despre cum să îți crești business-ul și despre cum să faci lumea mai bună! 🙂