70% din conținutul online se distribuie în “dark social”

Marea majoritate a conținutului online este distribuit în privat, în așa-zisul “dark social”: mesajele instant, mailuri și postări pe forumuri, conform unui raport publicat de RadiumOne.

  • Canalele de sharing privat au avut o cotă de aproape 70% din totalul conținutului distribuit în luna Octombrie 2014
  • Prin comparație, Facebook a avut o cotă de sub un sfert din totalul share-urilor în aceeași perioadă, iar restul rețelelor sociale însumează doar 8%
  • Totuși, Facebook are rata cea mai bună de engagement, atrăgând 3 sferturi din clickbacks în Octombrie, în timp ce canalele de private sharing aduc doar 16% din engagement

Viitorul smartphone-urilor în S1 2015

Business Insider a efectuat un studiu printre cititorii săi, pentru a vedea ce telefoane utilizează, cât de des și le upgradează și ce branduri și modele îi interesează pentru achizițiile viitoare. Comparația are loc pentru cele mai mari două platforme din lume, iOS și Android, bazată pe venituri și regiune.

Utilizatorii de smartphone

 

  • Preferințele de smartphone printre cititorii BI se înclină către Apple. 52% dintre respondenți arată că dețin un iPhone, iar pentru Statele Unite procentul este chiar mai crescut, de 57%.
  • 12% dintre respondenți dețineau deja un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus la finalul lunii octombrie, când acest studiu a fost efectuat (moment în care iPhone 6 era pe piață de numai trei săptămâni!)
  • Aproape jumătate dintre respondenți planifică achiziția unui nou smartphone în următoarele 6 luni, 55% dintre aceștia vizând un iPhone. Pe locul al doilea se află Samsung, cu o intenție de cumpărare de 22% în rândul respondenților.
  • Loialitatea față de platforma actuală este extrem de ridicată: 9 din 10 consumatori spun că vor să rămână la actuala platformă mobilă, fie că este vorba despre Android sau iOS. Doar 8% dintre respondenți planifică să schimbe platforma utilizată în următoarele 6 luni.

Marketingul nu e magie, dar ne putem distra!

Dacă nu ești Harry Potter, dar ai visat să fii, iată a doua șansă: Școala de Vrăjitorie din Polonia este următorul cel mai bun lucru după Hogwarts. La Colegiul Czocha de Magie și Vrăjitorie din Polonia, poți recrea magia de la Hogwarts și universul lui Harry Potter – dacă ai peste 18 ani! Fiecare student va fi inclus în una dintre cele cinci case: Durentius, Faust, Libussa, Molin și Sendivogius (iată un PDF de 49 de pagini care îți explică la ce te poți aștepta).

Aproape 200 de persoane din 11 țări s-au reunit pentru sesiunea din noiembrie a Colegiului de Vrăjitorie a Palatului Czocha. Următoarea sesiune va fi susținută între 16 și 19 aprilie și va costa aproximativ 280 de Euro. Totuși, cine ar putea pune un preț pe studiul vrăjitoriei?! Iată mai jos filmulețul de promovare al școlii.